Hlavní obsah

Na poslední dvě kola Premier League by se měli vrátit na stadiony diváci

Na poslední dvě kola anglické fotbalové ligy by se měli v omezeném množství vrátit na tribuny diváci. Ve středu o tom informovalo vedení soutěže s tím, že návrh ještě musí schválit britská vláda.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci by se měli vrátit v určitém počtu na tribuny (ilustrační foto)

Článek

Zápasy Premier League se kvůli pandemii koronaviru hrají bez fanoušků od loňského června, výjimkou bylo pouze krátké období loni na podzim. Nyní se však opatření v Británii začínají uvolňovat a diváci by se měli na tribuny vrátit do 17. května.

Na zápasy zatím bude moci jen omezený počet domácích příznivců. "Shodli jsme se na tom se zástupci klubů, především kvůli usnadnění organizace a také, aby všichni měli stejné podmínky," uvedla Premier League v prohlášení.

Anglická liga už dříve informovala o tom, že kvůli očekávanému návratu fanoušků na zápasy změní program posledních dvou kol. Každý tým by tak měl odehrát alespoň jedno domácí utkání.

V Anglii si už návrat příznivců na fotbal vyzkoušeli před dvěma týdny, kdy vítězství Manchesteru City nad Tottenhamem ve finále Ligového poháru sledovalo ve Wembley osm tisíc fanoušků. Na blížící se finále Anglického poháru by mělo být vpuštěno 21 tisíc diváků.

Reklama

Související témata: