Hlavní obsah

Nafilmovaný pád, nebo penalta? Experti se diví. Dúbravka verdikt přijal. Klopp hledal prsten

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool porazil Newcastle 4:2 a odskočil v čele anglické fotbalové Premier League o tři body před Aston Villu. Soubor trenéra Jürgena Kloppa herně naprosto dominoval, ale jeho výhru kalí pokutový kop, po kterém Mohamed Salah upravil na 4:2. Bývalé hvězdy anglické ligy tepou do Dioga Joty za to, že pád nafilmoval. Brankář Newcastlu Martin Dúbravka penaltu přijal.

Foto: Carl Recine, Reuters

Diogo Jota z Liverpoolu padá v pokutovém území po kličce brankáři Newcastlu Martinu Dúbravkovi.

Článek

Diogo Jota dostal skvělou přihrávku za obránce hostí a řítil se sám na Dúbravku, slovenskému brankáři udělal kličku a pak se skácel k zemi. K lehkému kontaktu došlo, ale mohl portugalský útočník situaci ustát? V Anglii se jeho chování hodně řeší (sestřih zápasu zde, akce před penaltou začíná v čase 1:41).

„Skvělý skok,“ napsal na sociální síť X s rozesmátým smajlíkem bývalý anglický útočník Alan Shearer, jenž velkou část kariéry strávil v Newcastlu. „Raději si jít pro penaltu než dát míč do prázdné brány. Vše viděno,“ reagoval další někdejší anglický forvard Ian Wright. „Zk… trapné,“ doplnil ještě Shearer.

„Na jaké planetě je tohle penalta? Šokující skok. Nejhorší je, že VAR ji posvětil!“ divil se i John Terry, bývalý obránce Anglie a Chelsea.

„Nepotřeboval jít dolů. Spadl až příliš snadno. Nemyslím si, že by tam byl velký kontakt,“ usoudil v rozboru pro Sky Sports bývalý anglický reprezentační obránce Jamie Carragher, jenž spojil svou kariéru s Liverpoolem.

Z tábora Newcastlu šly různé hlasy. „Podle mě to není penalta,“ pokrčil rameny trenér poražených Eddie Howe. „Moje ruce se ho nesnaží chytit. Nemusím souhlasit, ale nakonec to penalta byla,“ pravil smířlivě faulující Dúbravka.

Po konci utkání nastal ještě jeden zajímavý okamžik, kouč domácích Klopp ztratil snubní prsten. Po chvilce hledání ho s velkou úlevou našel.

„Byl to obrovský šok, ale mám ho zpátky. Bylo by fakt strašné, kdybych ho ztratil. Jednou už se mi to povedlo. Potřeboval jsem profesionálního potápěče, protože jsem ho ztratil v moři. Čas od času když zhubnu jedno dvě kila, tak mi už prstýnek nesedí,“ uvedl Klopp.

Měla se podle vás kopat penalta?
Ano
7 %
Ne
93 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1689 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články