Hlavní obsah

O gólmana Kováře má zájem anglická Aston Villa a španělský Cádiz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U budoucího angažmá fotbalového gólmana Matěje Kováře dál zůstává velký otazník. Podle posledních informací by ve hře o služby brankáře Manchesteru United měla být anglická Aston Villa a španělský Cádiz. Kovář v minulé sezoně pomohl k titulu pražské Spartě, jeho pokračování na Letné se ale nepovedlo s vedením z Old Trafford dohodnout.

Foto: Lee Smith, Reuters

Matěj Kovář v dresu Manchesteru United po utkání s Lyonem.

Článek

Sparta měla o služby Kováře velký zájem, podle původní dohody měl brankář na Letné zůstat i v této sezoně. Jednička českých mistrů se ale během letní pauzy zapojila do letní přípravy United. Kovář dostal několikrát šanci v přípravných zápasech a zaujal dobrými výkony, nakonec jej ale klub z Old Trafford nevzal na turné.

A tak se začalo jednat o tom, kam se mladý český brankář posune. Podle všeho by se Manchester United nebránil ani prodeji Kováře, jenž zatím nemá jasno o svém dalším působišti. Původně bylo ve hře kromě Sparty pět vážných zájemců. Dva kluby z bundesligy, španělský Cádiz, anglická Aston Villa a také bruselský Anderlecht. Ten už je ale podle dobře informovaných zdrojů z fotbalového prostředí ze hry, mimo jsou i německé kluby.

"Ve hře zůstávají Cádiz a Aston Villa, pak jsou tam i nějaké kluby z Championship. Ale zatím to není tak, že by se jednání měla blížit ke konci," uvedl zdroj Sport.cz.

Reklama