Hlavní obsah

Obrovská hrubka i nesmyslný kopanec na červenou. West Ham padl a Moyes přiznává: Velká rána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velkém zklamání mluvil trenér West Hamu David Moyes po prohře 0:1 ve 3. kole FA Cupu na půdě druholigového Bristolu. Kladiváře v základní sestavě s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem potopila velká hrubka na začátku zápasu a následně úplně zbytečná červená karta. „Dnes to na výhru nestačilo,“ přiznal Moyes a lehce se divil, že na takovém zápase nebyl přítomen VAR.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zklamání pro West Ham, ve 3. kole FA Cupu vypadl s druholigovým Bristolem.

Článek

Skóre otevřel už ve 3. minutě Tommy Conway, když využil mizerné malé domů od obránce West Hamu Konstantinose Mavropanose. „Není špatné vstřelit vítězný gól. Chodím sem na stadion od svých sedmi let a tohle byl můj sen. Navíc před plnými tribunami, neuvěřitelné. Vyřadit tým jako West Ham je to nejlepší, co se za poslední dobu stalo,“ culil šťastný 21letý útočník.

Kladiváři následně měli šance, například Tomáš Souček v jedné z nich netrefil ideálně balon, ve druhé půli pak po náběhu a zakončení z první ztroskotal na gólmanovi Maxovi O'Learym. Bristolu pak v 51. minutě výrazně pomohlo selhání Saída Benrahmy.

Alžírský záložník skončil po jednom ze soubojů na zemi a nesmyslně se kopačkami ohnal po stojím soupeři. Trefil ho a následovala červená karta. „Podle toho, co jsem viděl, jasná. S udělením nemám žádný problém,“ uznal Moyes.

Na druhou stranu si povzdychl, že na zápase nebyl videorozhodčí. „Je úžasné, že o FA Cupu mluví jako o jedné z největších pohárových soutěží, ale VAR není na všech utkáních. Někde ano, někde ne,“ prohlásil před televizními kamerami.

West Ham tak nezopakuje poslední tři sezony, kdy v FA Cupu vždy skončil v pátém kolem. „Je to pro nás rána, protože bychom si přáli hrát pohár dál. Ale v březnu nás čeká Evropa a jsme na dobré pozici také v lize. Jen jsme teď opravdu zklamaní, že jsme vypadli,“ dodal Moyes.

V úspěch tak může doufat druholigový Bristol, který byl jednou dokonce ve finále FA Cupu, v roce 1909 prohrál 0:1 s Manchesterem United. Tak daleko v klubu zatím rozhodně nemyslí, ale jelikož se v dalším kole utkají s Nottinghamem Forest, nebo Blackpoolem, není další pokračování v soutěži vůbec vyloučeno.

Foto: David Davies, ČTK/AP

Český obránce Vladimír Coufal v utkání West Hamu proti Bristolu ve 3. kole Fa Cupu.

„Proti West Hamu jsme ukázali skutečnou odolnost. Občas to bylo velmi náročné a museli jsme udržet emoce na uzdě, což se nám dařilo skvěle. Kluci ukázali, že to proti soupeřům z Premier League umí,“ pochvaloval si trenér Liam Manning.

„Když se zápas po červené kartě zvrtne a změní se hlavně ve strkanici, dokážeme táhnout za jeden provaz. Soudržnost našeho týmu je v současné obrovská,“ přitakal obránce Cameron Pring. Přitom například domácí Taylor Gardner-Hickman si také v jednom souboji s Aaronem Cresswellem nepočínal úplně sportovně.

Reklama