Hlavní obsah

Outsiderům se v Premier League dařilo, Manchester United i Chelsea padly

Překvapivé výsledky nabídlo sobotní 30. kolo anglické nejvyšší fotbalové soutěže. Manchesteru United na cestě za obhajobou titulu padl na trávníku Fulhamu 0:2. Zápas navíc nedohráli vykartovaní Scholese a Rooney. Svůj zápas nezvládli ani hráči Chelsea s Petrem Čechem v brance, když prohráli na Tottenhamu 0:1. Uspěli fotbalisté Arsenalu, kteří si vítězstvím 3:1 na půdě Newcastlu pohlídali čtvrtou příčku.

Článek

Hráči Newcastlu a Arsenalu divákům v první půli žádný gól nenabídli i proto, že Almunia vychytal pokutový kop Martinsovi. Obě jedenáctky to tak fanouškům vynahradili v poločase druhém. Kanonýry poslal do vedení v 56. minutě Bendtner, který si nejlépe naskočil na Aršavinův centr ze standardní situace. Opojeni euforií inkasovali hostující fotbalisté vyrovnávací gól ještě o minutu později. Obafemi Martins využil zaváhání stopera Gallase a propálil Almuniu v brance hostí.

Víc toho ale Straky nepředvedli. Naopak hosté se dostali do svého živlu. Zásluhu na tom měl v 63. minutě Diaby, jenž si míč narazil a pelášil s ním středem hřiště až se dostal na hranici vápna, kde vyslal nechytatelnou ránu na bránu domácího brankáře Harpera. O tom, že Newcastle potřebné body v boji o záchranu nezíská, rozhodl pohotovou ranou v šestnáctce domácích Nasri. Kanonýři tak vyhráli 3:1 a pohlídali si čtvrtou pozici v tabulce.

Fulham přejel Manchester United

V utkání mezi Fulhamem a Manchesterem United se zrodila zajímavá situace v 18. minutě před brankou hostujícího gólmana Van der Sara. Veterán Scholes totiž ve snaze odvrátit míč směřující do brány zahrál rukou, dostal červenou a kopala se penalta. Z ní se následně nemýlil Murphy.

Domácí srdnatě bojovali proti šampiónům i nadále, což přineslo ovoce v 86. minutě. Fulham šel do brejku ve třech hráčích proti dvěma. Domácí Gera si na hranici malého vápna nadhodil míč po přihrávce z pravé strany a střelou přes hlavu překonal efektně Van der Sara podruhé v zápase. V závěru ještě neudržel nervy na uzdě Wayne Rooney a po druhé žluté kartě  musel jít předčasně pod sprchy.

Prohrála i Chelsea

Také londýnské derby na Tottenhamu mělo favorita v podobě Chelsea. S tím se ovšem domácí Kohouti nechtěli smířit a nejlepším důkazem toho byla situace po změně stran. Ve 49.minutě Aaron Lennon poslal přihrávku z pravé strany na Luku Modriče, který střelou ve vápně hostí nedal Petru Čechovi v brance Blues šanci. Těsný náskok udrželi domácí až do konce zápasu.

Na hřišti posledního West Bromwiche Albion byl už český útočník Roman Bednář na trávníku, když v 66. minutě otevřel skóre hráč Boltonu Taylor. Český reprezentant se hřiště dostal deset minut před tím, když vystřídal Simpsona. Při domácích stálo štěstí osm minut před koncem, když si vlastní branku vsítil Shittu a stanovil tak konečné skóre 1:1.

Portsmouth zdolal Everton 

Everton šel na půdě sedmnáctého, sestupem ohroženého, Portsmouthu do vedení již ve čtvrté minutě, kdy se ze standardky zpoza vápna domácích parádně trefil levačkou Baines. Gólman domácích James musel asi ještě dlouho po této situaci zpytovat svědomí, neboť nebyl vzhledem k postavené zdi na brankové čáře na patřičném místě.

Ve 22. minutě se domácím podařilo vyrovnat. První akci z rohu Everton sice odvrátil. Míč se ovšem dostal jen před vápno ke Kranjčarovi, který jej poslal centrem zpět před branku. Tam se na konci akce objevil vytáhlý forvard Pompey Crouch, jenž svým padesátým gólem v Premier League vrátil domácí do hry.Ti udeřili podruhé v 75. minutě. Opět Crouch a opět hlavou. Tentokrát přímo po centru z rohu, což domácím nakonec zajistilo zisk cenných tří bodů.

Anglická fotbalová Premier League - 30. kolo:
Portsmouth - Everton 2:1 (22., 75. Crouch - 4. Baines), Blackburn - West Ham United 1:1 (51. Andrews - 35. Noble), Fulham - Manchester United 2:0 (18. Murphy z pen., 87. Gera), Stoke - Middlesbrough 1:0 (84. Shawcross), West Bromwich - Bolton 1:1 (82. vlastní Shittu - 67. Taylor), Newcastle - Arsenal 1:3 (57. Martins - 56. Bendtner, 63. Diaby, 66. Nasri).

Reklama

Související témata: