Hlavní obsah

Podle Kloppa měl Liverpool nad United vyhrát, trápí ho velká marodka

Fotbalisté Liverpoolu podtrhli nevydařený vstup do ligové sezony pondělní porážkou 1:2 na hřišti Manchesteru United, kouč Jürgen Klopp ale navzdory porážce viděl na výkonu svého týmu hlavně pozitiva. Podle německého kouče měli "Reds" tradičního rivala porazit, jeho tým ale doplatil opět i na špatný vstup do zápasu. Kloppa navíc trápí i velké množství absencí.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Jürgen Klopp v zápase proti Manchesteru United

Článek

"Tenhle zápas jsme měli vyhrát. Vím, že to zní zvláštně, ale tak jsem to dnes viděl," řekl Klopp v rozhovoru pro BBC. "United byli v úvodu agresivnější a šli do vedení, postupně jsme se ale zvedli a hráli jsme způsobem, jakým jsme hrát chtěli. Z naší strany tam bylo spoustu dobrých momentů, měli jsme hodně střel i šancí, nebezpečné standardní situace. Jindy bychom zápas otočili, dnes se nám to nepodařilo," uvedl německý kouč.

Liverpool prohrával od 16. minuty po Sanchově trefě, na kterou navázal po pauze Rashford, v závěru jen snížil Salah. "Reds" inkasovali úvodní branku v sedmém ligovém utkání v řadě.

"Znovu jsme nezachytili začátek, táhne se to s námi už od konce minulé sezony. Musíme s tím už něco udělat. V téhle lize nejsou slabí soupeři, nemůžeme jim dát každé utkání náskok a doufat, že to otočíme," řekl obránce Andy Robertson v rozhovoru pro televizi Sky Sports.

Úřadující vicemistři Premier League sice získali v úvodu sezony anglický Superpohár, na ligovou výhru v novém ročníku ale stále čekají. Zatím mají na kontě jen dva body za úvodní remízy. Podle Kloppa je na vině i početná marodka.

"Situace se zraněními není dobrá. V týdnu jsme pracovali se čtrnácti patnácti hráči prvního týmu. Nevím, zda se to do příštího utkání zlepší, pro začátek budeme doufat, že se nikdo další nezraní," řekl Klopp.

Další zápas čeká Liverpool v sobotu na domácím hřišti proti nováčkovi Bournemouthu.

Reklama