Hlavní obsah

Policie vyšetřuje výtržnosti fanoušků na zápase anglického Ligového poháru

Policie vyšetřuje výtržnosti fotbalových fanoušků na čtvrtečním zápase anglického Ligového poháru mezi Manchesterem City a Liverpoolem, při nichž na stadionu utrpěla zranění patnáctiletá dívka. Fanynka potřebovala ošetření hlavy, do které ji zřejmě zasáhl některý z předmětů, které v ochozech hooligans házeli.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Zápas anglického Ligového poháru mezi Manchesterem City a Liverpoolem.

Článek

Policie nyní prověřuje záběry kamer, aby odhalila viníka. Zabývá se i napadením třiapadesátiletého fanouška po zápase před stadionem, muž po potyčce skončil v nemocnici. Oba kluby ve společném prohlášení násilnosti na stadionu odsoudily a vzkázaly, že budou plně spolupracovat s policií na dopadení viníků.

"Víme o tom, že fanoušci během zápasu házeli množství předmětů včetně mincí nebo dýmovnic. Je jasné, že házení věcí v uzavřeném prostoru může být nebezpečné a může mít vážné a někdy i zničující následky," uvedli zástupci policie.

Při dramatickém duelu, který vyhrál úřadující šampion Premier League z Manchesteru nad obhájci trofeje z Liverpoolu 3:2, navíc policie zatkla jednoho muže kvůli rasismu. Dva fanoušci byli přistiženi a zadrženi při pokusu pronést na stadion pyrotechniku.

Reklama

Související témata: