Hlavní obsah

Ponížení anglického giganta: Plačte! Gólman Cityzens rozběsnil fanoušky Arsenalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být souboj o každý centimetr trávníku. Místo toho se duel gigantů a nejlepších týmů probíhajícího ročníku Premier League mezi Manchesterem City a Arsenalem proměnil v jasnou záležitost domácího týmu. Cityzens vyhráli 4:1, na svého soupeře ztrácejí již jen dva body, k dispozici však mají dva zápasy navíc. Mizerný večer "Kanonýrů" ještě podtrhl domácí gólman Ederson, který hostujícím fanouškům poslal jasný vzkaz: "Plačte!"

Gólman Manchesteru City Ederson

Článek

Běžela 7. minuta ostře sledovaného duelu, když De Bruyne poprvé lídrovi tabulky naznačil, že na Etihad Stadium jej příjemný večer nečeká. Do konce poločasu zvýšil náskok Cityzens Stones, třetí úder přidala krátce po přestávce znovu belgická superstar. Na kosmetickou úpravu výsledku v podobě Holdingovy trefy zareagoval čtvrtým zásahem v nastavení hvězdný Haaland, který uzavřel skóre na konečných 4:1.

A právě zásah norského zázraku pořádně rozparádil brazilského gólmana Manchesteru Edersona, který se s neskrývaným nadšením obrátil k fanouškům "Gunners" a gestem jasně naznačoval, že nad výkonem svých svěřenců mohou tak maximálně zaplakat.

Gesto devětadvacetiletého brankáře dostalo do obrátek nejen naštvané hostující fandy, ale i domácí příznivce, kteří svého gólmana vyzývali k pokračování zajímavě započatého představení. A Brazilec se nenechal pobízet. Následoval vyplazený jazyk a další gesta směrem k běsnícím příznivcům.

Arsenalu se navzdory stále ještě první příčce příliš nedaří. Naposledy mohl slavit tři body 1. dubna, když si poradil s Leedsem, od té doby posbíral jen tři remízy a právě porážku se City. Oproti tomu svěřenci Pepa Guardioly vyhráli posledních sedm duelů, navíc je čeká souboj v semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid a finále FA Cupu proti Manchesteru United.

Reklama