Hlavní obsah

Haaland odhodil gumičku a rozvlnil svou hřívu. Po koncertu De Bruyneho dokončil demolici Arsenalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné drama. Manchester City udělal velký krok k anglickému fotbalovému titulu, když doma roznesl vedoucí Arsenal 4:1. Zářila hlavně dvojice Kevin De Bruyne a Erling Haaland. Zatímco belgický středopolař se trefil hned dvakrát, norský forvard v závěru zřejmě vynuceně rozpustil svůj culík a kanonádu na Etihad Stadium uzavřel.

Foto: Reuters

Erling Haaland proti Arsenalu v závěru odhodil gumičku do vlasů a zpečetil výhru 4:1.

Článek

Dlouho očekávaná bitva dopadla tak, jak se na základě formy z posledních týdnů čekalo. City na trávníku dominovali a nebýt gólmana Arsenalu Aarona Ramsdalea, naložili by soupeři zřejmě ještě víc.

„Nikdy byste neřekli, že Arsenal je po většinu sezony na čele tabulky. V mnoha zápasech dominoval, ale dnes dostal pořádnou školu. Neměl odpověď. City udělali soupeři to, co provedou každému, kdo přijede na Etihad," hodnotil průběh duelu pro BBC bývalý hráč Manchesteru United nebo Aston Villy Dion Dublin.

Cityzens poslal do vedení už v 7. minutě po nahrávce Haalanda a individuální akci De Bruyne. Sám pak centrem připravil druhý gól pro Johna Stonese a po změně stran, opět po asistenci Haalanda, zvýšil na 3:0. Na snížení z kopačky Roba Holdinga zareagoval v nastavení Haaland, jemuž se zřejmě roztrhla gumička do vlasů a norský snajpr dohrával s rozpuštěnou blonďatou hřívou.

Foto: Reuters

Fotbalisté Manchesteru City Kevin De Bruyne a Erling Haaland zážili v duelu proti Arsenalu.

„Neuvěřitelný hráč. Díky němu vypadá fotbal tak jednoduše. Je radost se na jeho hru dívat. Nemám slov, vynikající." podotkl Dublin. „Erling je neuvěřitelná hrozba. V předchozí sezoně s falešnou devítkou jsme hráli úplně jinak, ale jeho spojení s Kevinem je mimořádné a dnes jsme toho naplno využili. Od první minuty jsme byli neuvěřitelně soustředění," kvitoval kouč City Pep Guardiola.

Erling Haaland se v této sezoně přímo podílel na 57 gólech (49 branek, 8 asistencí) ve 43 zápasech v rámci všech soutěží, což je o 15 více než kterýkoli jiný fotbalista v pěti nejlepších evropských ligách. Skóroval nebo asistoval v průměru každých 58 minut. Třiatřicátou trefou v Premier Laegue navíc překonal rekord Mohameda Salaha v modelu soutěže na 38 utkání. Na absolutní rekord Andyho Colea a Alana Shearea mu chybí jediný zářez.

City jsou v tabulce stále na druhém místě, na Arsenal ztrácí dva body, mají však dva zápasy k dobru. Titul je tedy v jejich rukou, ale nic není rozhodnuto. „Dokud nebude matematicky hotovo, půjdeme do toho na sto procent. I když je náš program je hektický a děje se hodně věcí," narážel De Bruyne na fakt, že Manchester čeká kromě finiše Premier League i semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid a finále FA Cupu proti městskému rivalovi United.

Naopak Arsenal musí už vyhrávat a k tomu doufat v zaváhání středečního soka. I když se Gunners oproti uplynulým ročníkům hodně zvedli a celkově zřejmě budou se sezonou spokojeni, fotbal se přeci jen hraje pro trofeje. A tu může Arsenal získat už jen v domácí soutěži.

Foto: Reuters

Erling Haaland proti Arsenalu v závěru odhodil gumičku do vlasů a zpečetil výhru 4:1.

„Byli jsme poraženi lepším týmem, to je jisté, oni dnes byli výjimeční, my daleko za naší úrovní. Musíme se zvednout a podívat se na situaci z nadhledu. Fakt, že stojíme proti tomuto týmu v boji o titul, je neuvěřitelné. Nevzdáme se, zbývá pět zápasů a stát se může cokoli. Zažil jsem toho hodně, jsem v Anglii 20 let. Musíte věřit," komentoval kouč Londýňanů Mikel Arteta aktuální rozpoložení sil.

A co na to experti? „Arsenal je mladé mužstvo a poprvé se vydalo touto cestou, aby bojovalo o titul. Budou se učit a zlepšovat se, ale kdo zastaví tento tým City. Nevím, jestli na Arsenal dolehl tlak, ale vypadají jako stín týmu, který jsme viděli celou sezonu," prohlásil někdejší gólman Newcastlu nebo City Shay Given.

Reklama