Hlavní obsah

Portsmouth se dokázal zbavit Barošova konkurenta

PORTSMOUTH

Českému fotbalistovi Milanu Barošovi ubyl v Portsmouthu konkurent. Vedení anglického klubu si totiž dokázalo u Fotbalové asociace vymoci dokončení přestupu útočníka Mwaruwariho do Manchesteru City, i když se původně nepodařilo transfer do konce přestupového období dotáhnout. Manchester totiž neodeslal část dokumentů. Svaz nakonec usoudil, že se kluby dohodly před půlnocí a hráče začaly registrovat včas.

Článek

Severoanglický klub zaplatil za devětadvacetiletého Zimbabwana asi 7,6 miliónu liber (asi 262 miliónů korun) a dohodl se s ním na smlouvě na dva a půl roku. Portsmouth dostane ale nejprve jen polovinu této částky a na druhou si bude muset počkat, dokud Mwaruwari neodehraje alespoň 75 soutěžních zápasů.

Vedení Portsmouthu se tím podařilo vyřešit nenadálý nadbytek hráčů v útoku, ale zároveň nejspíš muselo slevit ze svých požadavků kvůli nejistému zdraví hráče. Ještě dnes ráno totiž anglické noviny spekulovaly o tom, že neschopnost Manchesteru City dotáhnout přestup nemusela být náhodná.

Hráč podle nich posledního lednového dne svévolně zmeškal hned dva lety do Manchesteru a v tréninkovém centru se zjevil až 45 minut před půlnocí. Lékaři hráče jen zběžně prohlédli, ale údajně se jim nelíbil stav jeho kolena a vyslovili podezření, že se Portsmouth snaží zneužít časové tísně a podstrčit jim zraněného hráče. To v úterý po podpisu smlouvy vedení manchesterského klubu dementovalo.

Vyřešila se tím chaotická situace z posledních lednových dnů. Portsmouth se během nich dohodl s Tottenhamem, že zaplatí devět miliónů liber (asi 310 miliónů korun) za Defoa, ale jen pokud se mu zároveň podaří prodat Mwaruwariho. Podle BBC volali představitelé City do Portsmouthu pět minut před půlnocí a oznámili, že nakonec všechny dokumenty ohledně Mwaruwariho přestupu stihli odeslat. Proto Portsmouth poslal i dokumenty k přestupu Defoea a záhy se dozvěděl, že přitom Mwaruwari oficiálně neodešel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články