Hlavní obsah

Postup do Evropy je nakonec úspěch, Liga mistrů není moc reálná, míní Klopp

Fotbalisté Liverpoolu si pondělní výhrou 3:0 na hřišti Leicesteru zajistili dvě kola před koncem účast minimálně v Evropské lize. Podle trenéra Jürgena Kloppa je to po složité sezoně úspěch, ačkoliv "Reds" jsou v posledních letech zvyklí hlavně na úspěchy v Lize mistrů. Do milionářské soutěže ještě může Liverpool proklouznout, Klopp to ale nepovažuje za příliš reálné.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp po zápase s Brentfordem.

Článek

"Věděli jsme, že pokud zvítězíme, zajistíme si účast v evropských pohárech. Povedlo se, což je v současné situaci skvělá zpráva," řekl Klopp na tiskové konferenci po zápase na hřišti předposledního týmu tabulky.

Vítězství zařídil dvěma góly záložník Curtis Jones, jednou se trefil obránce Trent Alexander-Arnold. Všechny góly připravil egyptský kanonýr Muhammad Salah. Liverpool vyhrál posedmé v řadě a vyhoupl se už na páté místo.

Foto: Phil Noble, Reuters

Mohamed Salah Z Liverpoolu oslavuje svůj gól proti Nottinghamu.

"Před šesti sedmi týdny jsem nevěřil, že bychom se mohli ještě dostat do Ligy mistrů. Podávali jsme nevyrovnané výkony, ztráceli jsme spoustu bodů. Museli bychom vyhrát do konce soutěže všechny zápasy, což se zatím daří," uvedl Klopp, jenž dovedl "Reds" třikrát do finále Ligy mistrů. Triumf slavil v ročníku 2018/19.

Liverpool po nevydařené první polovině sezony ztrácí na třetí Newcastle i čtvrtý Manchester United bod, oba týmy mají ale zápas k dobru. Do elitní soutěže postoupí první čtyři celky Premier League.

"Nemyslím si, že je to pravděpodobné. Newcastle i Manchester United jsou kvalitní týmy, byla by pro ně ostuda, kdyby si nechaly Ligu mistrů utéct," posoudil Klopp šance svého týmu. "Nicméně i my byli v minulosti v podobné pozici, kdy doufáte v zaváhání soupeřů za vámi, aby se vám co nejdřív ulevilo a tlak opadl. Pokud jeden z týmů ztratí, musíme být připravení," podotkl pětapadesátiletý kouč.

Reklama

Související témata: