Hlavní obsah

Postup Manchesteru do finále Carling Cupu zkalila zranění čtyř hráčů

PRAHA/MANCHESTER

Výhra a postup Manchesteru United do finále Carling Cupu byly vykoupeny čtyřmi zraněnými hráči. Zdravotní problémy si z utkání proti Derby, které United vyhráli 4:2, odnesli Rafael da Silva, Johny Evans, Anderson a Nani. "Nebyl to pro nás příliš veselý večer," posteskl si nad rozrůstající se marodkou manažer Manchesteru Sir Alex Ferguson.

Článek

Mladý pravý obránce Rafael da Silva odkulhal z trávníku v prvním poločase. U Johnyho Evanse se po přestávce znovu přihlásily problémy s kotníkem. Hřiště musel opustit i Nani a po závěrečném hvizdu byl na nosítkách odnesen Anderson, jehož koleno nevydrželo nevinnou srážku s Barnesem.

Manažer Manchesteru Alex Ferguson se nechal slyšet, že se Anderson podrobí důkladnému vyšetření, které by mělo určit závažnost problému. „Nevíme přesně co mu je, vše ukáže až rentgen,“ řekl Ferguson. Zároveň očekává, že Rafael si od fotbalu odpočine tři týdny. „Je to zranění kolenní šlachy,“ řekl kouč. Evans by se do hry mohl vrátit už za týden, což by se Fergusonovi náramně hodilo. Mimo hru je totiž kvůli problémům se zády stoper Rio Ferdinand.

Derby od finále dělil jeden gól

„V úterý večer se nám zranilo několik hráčů, z tohoto pohledu to nebyl příliš veselý večer,“ posteskl si kouč navzdory výhře a přiblížil zranění Evanse: „Vrátily se mu potíže s kotníkem, které ho trápily několik posledních týdnů. Doufám ale, že bude během týdne v pořádku.“

Jedním z mála pozitiv tak pro Skota u kormidla Rudých ďáblů bylo vítězství 4:2, zaručující postup do finále Carling Cupu. O branky se postarali Nani, O´Shea, Tevez a Cristiano Ronaldo. V úvodním duelu sice United prohráli 0:1 a za tento výsledek mohli být ještě rádi, v odvetě se jim však dařilo podstatně více. Derby však od postupu dělila pouze jedna vstřelená branka. V londýnském Wembley se ve finále nejspíše utkají s Tottenhamem, který si v úvodním semifinálovém zápase poradil s Burnley 4:1.

Ferguson se těší na Wembley

Ferguson po utkání řekl, že mladíky nasadí i do finálového zápasu. Odvděčí se jim tak za kvalitní výkon, kterým zajistili svému týmu 14. finálovou účast v anglických pohárech. „Budou hrát i ve finále, zaslouží si to. Věřím, že se znovu osvědčí,“ poznamenal.

Závěrečné utkání se bude hrát na novém Wembley a Ferguson se už teď těší. „Je to speciální místo. Už jen být na stadiónu je velká událost, ale každý chce vyhrát, protože to je ten nejlepší způsob, jak si to užít,“ dodal Skot.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.