Hlavní obsah

Pozitiva na adresu Coufala. Vymazal hvězdy soupeře, zvládl více postů a patřil k nejlepším

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi důležitý bod v záchranářské misi si ze hřiště Newcastlu vezou fotbalisté anglického West Hamu. Velmi dobrý výkon podal český obránce Vladimír Coufal, jenž si během utkání vyzkoušel i pro něj lehce netypický post.

Foto: Reuters

Vladimíra Coufala trápily v závěru duelu s Newcastlem křeče.

Článek

„Kromě úvodních pár minut hrál West Ham v defenzivě dobře a nezasloužil si prohrát. Líbil se mi bojovný výkon a chtěl bych vyzdvihnout Vladimíra Coufala," hodnotil plichtu 1:1 ve studiu Canal+ Sport bývalý brankář mimo jiné se zkušenostmi ze skotské nejvyšší soutěže Zdeněk Zlámal.

West Ham nastoupil v rozestavení se třemi stopery a čtyřčlennou středovou řadou, Coufal se postavil tradičně k pravé postranní čáře. Velmi často tak bránil Allana Saint-Maximina, jenž patří v Premier League k nejlepším fotbalistům při hře 1 na 1.

Třicetiletý obránce si ale vedl téměř bezchybně. „Coufal získal sebevědomí, Saint-Maximina v uvozovkách vymazal. Pak na něj přišel Anthony Gordon a v tu chvíli začíná vše nanovo, i když Coufal už měl 60 minut zápasu v nohách. I díky tomu mu musíme dát velký kredit. Líbil se nám, jeho sebevědomí stoupá, pro mě jeden ze tří mužů utkání," nešetřil Zlámal chválou.

Bývalý bek Liberce či pražské Slavie si na část druhého poločasu vyzkoušel i pozici ve zmíněné stoperské trojici, když post na pravé straně přenechal střídajícímu Benjaminu Johnsonovi. Pak se ale na svůj tradiční post vrátil. Fyzický náročný duel si vyžádal v posledních minutách křeče a Coufal během závěrečného nastavení střídal.

Naopak druhý český reprezentant v dresu Kladivářů Tomáš Souček se po velmi dobrém výkonu v Ligovém poháru v průběhu týdne dostal na trávník až v 74. minutě, když ve středu zálohy nahradil autora jediné branky West Hamu Lucase Paquetu.

Celé klání pak odehrál kapitán Declan Rice, podle expertů Canal+ Sport možná vůbec nejlepší muž na place. „Začíná se nám vracet dynamika, úroveň se opět zvedá a je to vidět. Chceme udržet nastolené tempo. Pokud dokážeme pokračovat správným směrem, bude vše v pořádku," liboval si Rice po utkání.

Bod ze hřiště aktuálně čtvrtého celku tabulky je pro Kladiváře velmi důležitý, stále se totiž topí u dna Premier League a po několika velmi povedených ročnících hrají o záchranu.

„Je to opravdu dobrý bod z velmi těžkého zápasu. Když dáme do všeho 110 procent, uvidíte tým, který opravdu chce tlačit dál a potvrdit svůj status v Premier League," hlásí Rice.

Reklama