Hlavní obsah

Arsenal prohrál, Arteta o hráčích: Miluji je víc než před týdnem nebo měsícem. Jsem pyšný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matného výkonu proti Evertonu si jsou v Arsenalu vědomi. Vedoucí tým anglické fotbalové Premier League prohrál na hřišti celku ze sestupového pásma 0:1 a nutno dodat, že zaslouženě. „Musíme si vytvořit mnohem více šancí než dnes,“ ví kouč Mikel Arteta.

Foto: Reuters

Kouč Arsenalu Mikel Arteta během zápasu na půdě Evertonu, kde jeho tým prohrál 0:1.

Článek

Everton pod novým trenérem Seanem Dychem vyrukoval na Arsenal vysokým presinkem, který dělal hostům celé utkání velký problém. „Byl to opravdu těžký zápas, Začali jsme docela dobře, ale po 20 minutách jsme pomalu ztráceli kontrolu a hráli to, co chtěl soupeř. Potřebovali jsme více klidu," zhodnotil Arteta sobotní klání.

Arsenal zůstává i před druhou prohru v sezoně na první příčce, jeho náskok na druhý Manchester City se však může smrsknout na pouhé dva body. Oba týmy spolu navíc v probíhajícím ligovém ročníku ještě nehrály.

„Nebude to procházka růžovým sadem. Bude to těžké, musíme umět reagovat na zklamání a hrát lépe než dnes," uvědomuje si Arteta. A co řekl svěřencům? „Že je miluji mnohem víc než před týdnem, před měsícem, před půl rokem. Je snadné být vedle někoho, kdo vyhrává a daří se mu. Ale teď je ta chvíle, kdy musím být vedle nich, protože si to zaslouží. Jsem na hráče strašně pyšný," prohlásil španělský kouč.

Naopak na druhé straně zavládlo velké nadšení. Dyche převzal tým teprve v pondělí jako nástupce odvolaného Franka Lamparda a Everton triumfoval v Premier League poprvé od 22. října. Tři body vystřelil v 60. minutě obránce James Tarkowski.

„Hráči toho na sebe tento týden vzali hodně a já jim za to děkuji. Minimálním požadavkem je maximální úsilí a toho dnes bylo opravdu dost. Stále se můžeme zlepšovat, ale to přichází se sebevědomím a sebevědomí s výsledky. Jsme odhodláni jít za svým cílem," komentoval své první dny Dyche.

Reklama

Související témata: