Hlavní obsah

Souček dostal prostor, fanoušci nešetří chválou. Zádrhel vidí u souhry s kapitánem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen slova chvály či uznání padají na výkon Tomáše Součka při výhře West Hamu v FA Cupu nad Derby County 2:0. Fanoušci oceňují, že český fotbalový reprezentant dostal ve středu pole více prostoru pro tvoření hry a připsal si i jednu asistenci. Jeho pozice v základní sestavě ale stále není tak jistá, jako v minulých letech.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Souček z West Hamu při rozcvičce před utkáním FA Cupu s Derby County.

Článek

„Profesionální výkon. Úžasné, jak Souček může být výraznější, když nehraje Declan Rice. Najednou má více prostoru hrát dopředu," zmiňuje například příznivec Kladivářů Steve Linton, jenž byl v pondělí přímo na stadionu. Souček rozdával průnikové přihrávky, spoluhráče zásoboval přesnými dlouhými pasy.

Ve stejném duchu se nesou prakticky všechny komentáře a hodnocení úspěšného duelu proti třetiligovému soupeři. Součkovi dělal parťáka 24letý Flynn Downes, což českému hráči dalo příležitost ukázat svůj ofenzivní um. Když nastupuje po boku kapitána Rice, plní si útočné choutky právě spíše anglický reprezentant.

Objevují se tedy názory, že chemie Součka a Rice už vyprchala a West Ham potřebuje ve středu zálohy oživení. A jelikož Kladiváři hrají v Premier League momentálně o sestup, tak co nejrychleji. Spekuluje se o příchodu Conora Gallaghera z Chelsea nebo Mattea Guendouziho z Marseille.

Souček v posledních zápasech dostává lehce osekanou minutáž a příchod dalšího středopolaře by mohl jeho místo ještě více ohrozit.

Trenér David Moyes byl v pondělí na dotaz ohledně závěru přestupového období zdrženlivý. „Nechci nikoho příliš vzrušovat. Přesuny úplně nevylučuji, protože nechci, aby mě někdo chytal za slovo. Jen obecně říkám, že je tu šance. Nebudu mluvit ani o konkrétním postu, jen by se zvedly dohady," mlžil kouč.

Každopádně se svým kapitánem Ricem, o jehož odchodu do některého z anglických velkoklubů se spekuluje už dobré dva roky, Moyes počítá.

„Declan si potřeboval trochu odpočinout. Vyhovovalo to i nám. V ideálním případě bych proti Derby hrál s nejsilnějším možným týmem, ale já jsem prostě cítil, že kluci, kteří hráli na podzim v evropských zápasech a předvedli dobrý výkon, si příležitost zasloužili," vysvětloval Moyes změny v sestavě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.