Hlavní obsah

Přijdou Schick s Hložkem kvůli rozhodnutí Kloppa o trenéra?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trenér Jürgen Klopp šokoval v pátek fotbalový svět oznámením, že po této sezoně skončí na lavičce Liverpoolu. Kromě spousty reakcí na krok 56letého Němce se začínají objevovat spekulace, kdo ho na Anfieldu od léta nahradí. Podle anglických sázkových kanceláří je horkým adeptem kouč Leverkusenu Xabi Alonso.

Foto: Leonhard Simon, Reuters

Xabi Alonso by mohl v Liverpoolu nahradit Jürgena Kloppa

Článek

Jen pár minut poté, co Klopp na webu Liverpoolu prozradil, že mu dochází energie a potřebuje z fotbalového kolotoče vyskočit a dát si pauzu, začalo se na Ostrovech sázet na jeho nástupce. Pro sázkovou kancelář Sky Bet je Alonso jasným favoritem s kurzem 1,5. Druhý v pořadí, italský trenér Brightonu Roberto De Zerbi má kurz 6. Na tah, že Kloppovo místo zaujme jeho dosavadní nizozemský asistent Pep Lijnders, je kurz 8.

Španěl Alonso zažívá skvělé období. S Leverkusenem, kde hrají čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, vede po 18. kole německou ligu s náskokem 4 bodů na Bayern. Navíc prostředí na Anfiedu výborně zná. V letech 2004-2009 za Liverpool úspěšně hrál, na jaře 2005 s ním vyhrál Ligu mistrů. Vrátí se po 15 letech na Anfield v roli trenéra?

V Leverkusenu má platnou smlouvu do léta 2026, která však podle webu SportBild.de obsahuje klauzuli, že Alonso může klub opustit v případě zájmu Bayernu Mnichov, Realu Madrid a Liverpoolu. Tedy třech největších klubů, se kterými spojil svou aktivní hráčskou kariéru.

„Spekulace jsou normální, ale teď se soustředím jen na Bayer. Jsem zde šťastný a spokojený. Nemyslím na to, co se stane po sezoně, nemyslím na další postup. Momentálně jsem na správném místě,“ komentoval Alonso v pátek na tiskové konferenci před sobotním kláním s Mönchengladbachem.

Reklama