Hlavní obsah

Souček odmítl miliony ze Saúdské Arábie! Radši bych šel do české ligy, říká kapitán reprezentace. West Ham mu přivedl konkurenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mohl se zařadit po bok mnoha světových hvězd v čele s Ronaldem, Neymarem nebo Benzemou a přijít si na pohádkovou sumu, kterou by zajistil svoji rodinu a blízké na desítky budoucích generací. Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček ale řekl nabídce ze Saúdské Arábie jasné ne. „Tohle není můj šálek kávy,“ uvedl v podcastu V Repre Souček, kterému ve West Hamu přibyl konkurent, na hostování přišel anglický reprezentační záložník Kalvin Phillips.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Vyřazení West Hamu z Anglického poháru Tomáš Souček nezabránil.

Článek

V pořadu (Souček začíná mluvit od času 34:45) prozradil, že nabídku ze Saúdské Arábie, kam v létě odešla spousta hvězd z top evropských klubů, obdržel před půl rokem. Ale ani nad ní nepřemýšlel. „Hned jsem odmítl. Hodně lidí, kterým jsem se zmínil, si ťukalo na čelo a ptalo se, proč. Ale tohle prostě není pro mě. Ani Amerika nebo Čína. To bych se radši vrátil do české ligy. Pokud by šlo o Slavii, bylo by to o to větší plus,“ prohlásil Souček.

Na podzim se spekulovalo o zájmu Interu Milán. Itálii by se nebránil? „Pokud by přišly nabídky z Itálie, z Německa, tyto země by mě lákaly. Ale co se týká jiného světa… Když se vrátím k Saúdské Arábii, tak jedna strana je rodina. Po této stránce by to tam bylo složité. Druhá stránka je fotbal. Nevím, jak dlouho ho ještě budu moct hrát, ale chci si ho užívat v top kvalitě. Nechci někam, kde sice budu mít nejvyšší kontrakt, ale na zápasy bude chodit sedm set lidí. Užívám si anglickou ligu, kterou jsem hltal už jako malý kluk,“ dodal Souček, který má od pátku ve West Hamu nového konkurenta.

Kladiváři na svém webu oznámili, že získali z Manchesteru City na půlroční hostování Kalvina Phillipse. „Máme velkou radost, že jsme získali hráče Kalvinových kvalit, stáli jsme o něj delší dobu. Je to reprezentační záložník s velkými zkušenostmi z Premier League. Věřím, že zvýší kvalitu i konkurenci v týmu,“ řekl trenér David Moyes.

Phillips přišel na Etihad v létě 2022 z Leedsu za 45 milionů liber (přibližně 1,3 miliardy korun), do základní sestavy se však vicemistr Evropy z roku 2021 neprosadil. V této sezoně odehrál v Premier League jen 89 minut.

Reklama