Hlavní obsah

Resumé šlágru: Tottenham přišel o Kanea i tři body, Liverpool konečně vyhrál, ale Matip zase na čas dohrál

Londýn/Praha

Mistrovský Liverpool se konečně našel. „Zase jsme to my,“ evidentně se ulevilo německému kouči Reds Jürgenu Kloppovi po čtvrteční výhře v zápase 20. kola Premier League na půdě Tottenhamu. Aby ne, když přišla po pěti zápasech, v nichž jeho tým jen paběrkoval a získal v nich pouhé tři body. Aby ne, když Liverpool prolomil střelecké trápení a po 482 minutách gólového půstu zase skóroval. Nakonec třikrát, takže vyhrál 3:1 a vrátil se do první čtyřky.

Foto: Shaun Botterill, Reuters

Sadio Mane slaví třetí branku v síti Tottenhamu.

Článek

„Hráli jsme skvěle, super intenzivně, skórovali ve správných okamžicích. A skórovali všichni správní hráči,“ kvitoval po šlágru kola Klopp, že se mezi střelce postupně zapsali Firmino, Alexander-Arnold a nakonec i Mané, který první dva góly spoluhráčům nachystal.

A vlastně i Salah mezi střelci pár desítek vteřin figuroval, jenže pak zasáhl VAR. Sudí Atkinson jeho branku neuznal, protože Firmino předtím zahrál uprostřed hřiště rukou. Liverpool si ovšem na jeho verdikt nemohl stěžovat, protože už ve třetí minutě i Tottenhamu neuznal pro ofsajd gól, který vstřelil Son.

Přesto Kloppovi přibylo vrásek... To proto, že kamerunský obránce Joel Matip si pochroumal vazy v kotníku a utkání nedohrál.

„Neuvěřitelné, co se s našimi obránci děje,“ připomněl, že stoperská dvojice Matip–Henderson byla už jedenáctou variantou, kterou musel v letošní sezoně nasadit. Van Dijk je zraněný, Gomez rovněž, Matip také dlouho absentoval, a teď když se vrátil, zranil se zase.

„Hráče stále máme, ale upřímně – není jich moc,“ netajil Klopp, že se bude muset nejspíš poohlédnout po zkušeném obránci, kterého by na Anfield rychle přivedl, než se v pondělí zavře přestupové okno.

„Myslíme na to. Nejsem vybíravý, ale musíme najít správného hráče,“ hořce se pousmál kouč Reds a obrátil se na novináře: „Pokud o nějakém víte, dejte mi vědět.“

Jeho kolega na lavičce Tottenhamu José Mourinho měl k hořkém úšklebku ještě pádnější důvod. Nejenže ztratil tři body, ale přišel i o Harryho Kanea. Kapitán Spurs si totiž nejprve po střetu Thiagem Alcantarou poranil pravý kotník, pak po souboji s Hendersonem i levý.

První poločas ještě dohrál, do druhého už ale nenastoupil. „Některé hráče prostě nenahradíte,“ přiznával Mourinho, jak moc sedmadvacetiletý Kane, který má v této sezoně na kontě už čtrnáct gólů a třináct asistencí, jeho týmu chyběl a nejspíš několik týdnů chybět bude.

„Harry přitom není typem hráče, který by odstoupil, když jeho mužstvo prohrává. S jedním zraněním se ještě vyrovnával, s oběma už to nedokázal.“

Teď si bude ovšem muset Mourinho s absencí Kanea poradit. A navrch se ještě vypořádat se zlobivým Aurierem. Tomu totiž vyčetl hrubou chybu, které se dopustil v nastaveném čase první půle. Firmino z ní profitoval a dostal Liverpool do vedení, takže Mourinho o půli legionáře z Pobřeží slonoviny vystřídal.

Auriera to údajně rozzuřilo natolik, že vztekle opustil nejen šatnu, ale i stadion a vůbec nečekal, jak zápas dopadne.

Reklama

Související témata: