Hlavní obsah

Rozmazlený fracek Haaland. Legenda United se znovu opřela do kanonýra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak poznáte hvězdu? I když dá čtyři góly, lidé na ní hledají mouchy. Legenda Manchesteru United Roy Keane se opřela do fotbalisty Manchesteru City Erlinga Haalanda. Norský bomber sice v sobotu čtyřmi zásahy při výhře 5:1 popravil Wolverhampton, Keanovi se ale nelíbila jeho reakce na stažení ze hry. „Choval se jako rozmazlený fracek,“ pravil bývalý záložník United. A nebylo to poprvé, co oporu rivala častoval nepěknými slovy.

Foto: Lee Smith, Reuters

Útočník Manchesteru City Erling Haaland nebyl spokojený s tím, že jej kouč Pep Guardiola vystřídal.

Článek

Pojďme ale k nejčerstvějšímu incidentu. Keanovi, který se momentálně živí jako televizní expert, se nezamlouvalo Haalandovo chování po vystřídání. Trenér Pep Guardiola proti Wolves stáhl čtyřgólového střelce v 82. minutě za stavu 4:1. Chtěl šetřit síly, nic zvláštního.

Jenže Haaland plánoval dát ještě pátý gól. A pak šestý. Nejspíš i sedmý. Jako správného kanonýra ho žene kupředu neukojitelný hlad po gólech. Proto si po usednutí na střídačku neodpustil vzteklé gesto.

„Když ho sundali, byl naštvaný. Choval se jako rozmazlený fracek,“ nebral si servítky Keane. „Jenže se párkrát trefil a City vyhrálo, tak se na to zapomene,“ dodal.

„A není taková reakce v pohodě, když dal čtyři góly?“ kontroval moderátor programu na Sky Sports David Jones.

„Ne, to rozhodně není,“ odsekl Keane.

Asi nebude troufalé tvrdit, že někdejší bojovný středopolař nemá Haalanda příliš v lásce.

Na přelomu března a dubna stihlo norskou mašinu na góly období menšího sucha. Krize, chcete-li. Haaland pálil o dost větší poměr šancí, než bývá zvykem. A i tehdy si do něj Keane kopnul.

„Herně je na tom špatně. Skoro jako hráč ze čtvrté ligy. Musí se zlepšit,“ prohlásil tehdy.

Mimochodem, podobně se po březnovém utkání české reprezentace s Nory (2:1) vyjadřoval David Zima. Byť o něco mírněji.

„Je to top fotbalista. Světová extratřída. Ale když mu chybí servis, je to obyčejný hráč. Týmovostí se dá ubránit,“ řekl stoper Slavie.

Keanova kritika byla o poznání ostřejší, pravda. I proto se k ní stočila rozprava s novináři poté, co Haaland čtyřmi góly zdemoloval Wolverhampton. Asi není třeba dodávat, že se tím s pětadvaceti zářezy osamostatnil na čele ligové tabulky střelců. Jak tedy Haaland vidí řeči legendy United o hráči na úrovni čtvrté ligy?

„Upřímně mě vůbec nezajímá, co ten pán povídá. Jsem s tím celkem v pohodě,“ reagoval kanonýr.

Rozmazlený fracek by asi volil jinou odpověď.

A to ještě někteří připomínají, že Keane má sám dost másla na hlavě. Pamětníci si jistě vzpomenou na rozmíšku mezi ním a koučem irského národního týmu před MS 2002. V tu dobu hvězdný záložník a kapitán reprezentace si stěžoval na nevyhovující podmínky na přípravném kempu, prořízlá pusa ho stála místo v nominaci.

To už je ale jiný příběh…