Hlavní obsah

Skandál! Švýcarský reprezentant, který hrál i proti Čechům, je vyšetřován kvůli sázkovému podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z opor anglického Arsenalu a švýcarský reprezentant Granit Xhaka možná lítá v průšvihu. Je totiž vyšetřován Národní kriminální agenturou kvůli žluté kartě, kterou obdržel minulý rok v prosinci v zápase s Leedsem, protože na tuto příležitost byla vsazena nezvykle vysoká suma 65 tisíc liber (v přepočtu necelý milion devět set tisíc korun).

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Švýcarský reprezentant Granit Xhaka během utkání Ligy národů se Španělskem.

Článek

Národní kriminální agentura (NKA) vyšetřuje nezvykle vysokou sázku, která byla vsazena na to, že opora Arsenalu Granit Xhaka obdrží v posledních deseti minutách zápasu s Leedsem žlutou kartu. Xhaka ji nakonec viděl v 86. minutě za zdržování hry, kdy byl vyzván k rozehrání přímého kopu, ale vůbec se k tomu dobrých 20 sekund neměl.

Arsenal měl přitom pohodlný náskok tří gólů, který si v podstatě zajistil hned v prvním poločase, který vyhrál 3:0. Nakonec zápas, který se odehrál 18. prosince minulého roku, skončil 4:1 pro Kanonýry.

Na to, že švýcarský reprezentant, který odehrál na začátku měsíce celý zápas proti Čechům v Lize národů, obdrží žlutou kartu byla v průběhu zápasu vsazena suma ve výši téměř 1,9 milionu korun. Sázející si přišel na pěkných 250 tisíc liber, tedy zhruba 7,2 milionu korun. Vsazená částka byla nad rámec toho, co se obvykle na tuto situaci očekává, proto není divu, že je Xhaka podezřelý z toho, že si kartu nechal dát úmyslně.

Dříve případ vyšetřovala anglická fotbalová asociace, která však ani po půl roce nedospěla k jednoznačnému závěru, proto jej předala NKA.

Reklama

Související témata: