Hlavní obsah

Skvělý zákrok českého gólmana přiblížil postup. Do Premier League chybí bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen krok, stačí bod. Fotbalový Ipswich je blízko postupu do Premier League. Důležitou součástí jeho skvělého marše je i český brankář Václav Hladký. I v úterním zápase v Coventry, kde Ipswich vyhrál 2:1, vytáhl fantastický zákrok. The Tractor Boys, jak se klubu přezdívá, se před posledním kolem Championship nacházejí v luxusní pozici. Doma hostí předposlední Huddersfield a i remíza je posune mezi anglickou smetánku.

Foto: Profimedia.cz

Václav Hladký předvádí skvělé výkony

Článek

Hladkého famózní zásah přišel proti Coventry ještě v první půli, když Ipswich vedl 1:0. Míč se po střele odrážel od bránících hráčů, až se vykulil k Hajimu Wrightovi. Ten stál v malém vápně, mířil pod břevno, ale Hladký balon vytáhl ven. Wright nevěřil, český gólman sklízel chválu.

I když ho Wright nakonec ve druhé půli překonal, Ipswich brzy reagoval a gól na 2:1 byl rozdílový. „Fantastické vítězství,“ radoval se trenér Ipswiche Kieran McKenna.

Může mít hodnotu postupu do Premier League. Družina s Hladkým v bráně odskočila třetímu Leedsu před posledním kolem na rozdíl tří bodů. Do party k Manchesteru City, Arsenalu a spol. proniknou přímo první dva.

Jistý je Leicester, Ipswich má návrat do ligy po dvaadvaceti letech na dosah. S Huddersfieldem mu stačí remíza, aby se nemusel ohlížet na výsledek Leedsu se Southamptonem. V případě rovnosti bodů rozhoduje skóre, které by měl lepší Leeds, ale obecně se nevěří, že by na tenhle scénář došlo.

„Upřímně, Leeds už asi musí přemýšlet o baráži. Ipswich vypadá neúnavně. Nikdy nejsou poraženi. Neumím si teď představit, že by v posledním zápase prohráli doma s Huddersfieldem, zvlášť před jejich skvělými fanoušky. Jsem si jistý, že nesundají nohu z plynu. Podle mě postoupí,“ řekl pro Sky Sports bývalý irský reprezentant Clinton Morrison.

Přitom Ipswich je v Championship nováčkem, před rokem slavil postup z League One. Hladkého příspěvek je během celé sezony výrazný. V předešlé sezoně nechytal, teď byl v bráně pořád. Působí spolehlivě, týmu pomáhá důležitými zákroky.

Hladký má v Ipswichi smlouvu zatím do konce sezony. Co bude dál? „Vlastně nevím. Smlouva zatím není podepsaná. Můžete se zeptat někoho jiného. Ale určitě tu chci pokračovat. Ipswich je obrovský klub a jsem šťastný, že tu každý den můžu být. Doufejme, že najdeme způsob, jak to (novou smlouvu – pozn. aut.) udělat,“ citoval server eadt.co.uk před pár týdny Hladkého.

Teď je pro něj i celý Ipswich klíčový sobotní zápas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.