Hlavní obsah

Souček a spol. musí mít respekt, jinak to bude holocaust! Bývalá hvězda Chelsea pořádně přestřelila

Být zajímavý za každou cenu se ne vždy vyplatí. Bývalý útočník Chelsea a anglické reprezentace Carlton Cole, který v nedělním rozhlasovém pořadu BBC vystoupil jako expert, se svým příměrem hry West Hamu proti Manchesteru City k holocaustu dost přestřelil a fanoušci požadovali vyhazov. Později se za svůj výrok omluvil.

Foto: @MirrorFootball, Twitter

Carlton Cole pořádně přestřelil.

Článek

K incidentu došlo na rozhlasové stanici BBC Radio 5 Live v pořadu o Premier League, kde Cole působí jako fotbalový expert. Při diskusi před střetnutím Součka a spol. s týmem Pepa Guardioly označil případnou prohru Kladivářů za holocaust.

„Musíte mít k City trochu respekt, jinak vás seberou a bude to holocaust, a to přece nechcete," řekl bývalý hráč Chelsea či právě West Hamu a vyvolal tím pořádný rozruch. Příměr použil v odpovědi na otázku, zda trenér Kladivářů David Moyes nezvolil pro zápas příliš defenzivní tým.

Cole se později v pořadu za svůj výrok omluvil. „Chtěl bych se posluchačům omluvit za naprosto nepřijatelnou frázi, kterou jsem předtím použil," uvedl. Reakci fanoušků však nezabránil. „Omlouvám se, pokud jsem někoho urazil, opravdu a upřímně. Omlouvám se," sypal si dál popel na hlavu.

Fanoušci upozorňovali hlavně na to, že nikdo ve studiu Colea na nevhodný výraz neupozornil. „Měl by být vyhozen, ale víme, že stejně nebude," napsal jeden z nich na Twitteru. „Naprosto nechutné a neodpustitelné," reagovali další. „Už nikdy by se v BBC neměl objevit," měli jasno.

Jiní upozornili na načasování komentáře na začátek židovského svátku Chanuka. Bývalý hráč se omlouval i na Twitteru přímo některým diskutujícím.

Zápas, ke kterému se nevhodný komentář vztahoval, nakonec dopadl opravdu prohrou Součka a spol. se City 1:2. Kladiváře nespasil ani střídající Coufal.

Reklama

Související témata: