Hlavní obsah

Souček rázně odpověděl kritikům v Anglii. Cítí štěstí i frustraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rázně odpověděl kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Souček na kritiku z ostrovních médií, podle nichž u něj došlo k poklesu formy. Už v páté minutě středečního duelu Premier League proti Brightonu poslal hlavou West Ham do vedení a ukončil střelecký půst. Z trefy byl samozřejmě nadšený, jenže konečná remíza 1:1 pro něj byla frustrující.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Fotbalista West Hamu Tomáš Souček se raduje z gólu proti Brightonu.

Článek
Fotogalerie

„Jsem šťastný za gól, ale ihned bych ho vyměnil za vítězství," posteskl si na svém twitterovém účtu po zápase.

„Vedli jsme 1:0 a možná nám měl být uznán i druhý gól. Místo toho jsme ale pak inkasovali, takže nakonec jsme zklamaní," rozpovídal se pro klubové stránky.

„Je to frustrující, protože tenhle zápas jsme chtěli vyhrát. Ten vyrovnávací gól je pro nás hodně špatný, protože jsme nedokázali vyčistit šestnáctku. Ale oni dali krásný gól, to musím uznat. Jenže byla to zároveň i naše chyba. Tohle musíme sehrát lépe," okomentoval Maupayovu trefu po akrobatickém kopu přes hlavu.

„Měli jsme lépe držet míč. Možná jsme si tedy výhru za náš výkon nakonec nezasloužili, ale byli jsme blízko," pokračoval.

Z osobního hlediska může být ale český středopolař alespoň částečně spokojený. Po gólu v úvodním zápase sezony proti Newcastlu se konečně dočkal druhé ligové trefy.

„Byl jsem šťastný, že jsem gól dal a pomohl týmu hned na začátku. Už je to hodně dlouho, kdy jsem se trefil naposledy v prvním duelu sezony. Doufám, že teď přidám hodně dalších," cítil úlevu po ukončení střelecké bídy.

A doufal, že v nabitém programu bude v nastoleném trendu pokračovat. „Na tohle období se nejvíc těším, protože se pořád hraje. Těším se na každý zápas a hned v sobotu nás čeká další důležitá bitva proti Chelsea," připomněl.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Tomáš Souček (vpravo) se raduje z trefy proti Brightonu.

Kouče United Davida Moyese nejvíc naštval neuznaný druhý gól Kladivářů krátce po přestávce, po němž mohli domácí jít do vedení 2:0.

Hosté nejprve protestovali, že při gólové situaci Dawson fauloval Lallanu. Rozhodčí u VAR po prostudování momentu rozhodl, že o faul nešlo. Nicméně gól nakonec neuznal, protože teč míče o nohu Antonia vyhodnotil jako ofsajd.

„Nemyslím si, že hrajeme tuhle hru, abychom neuznávali góly. Já tomu rozuměl tak, že se se míč odrazil od Duffyho nohy, což by znamenalo gól. Není nic, co mělo jít proti tomu," nechápal kouč.

Ale ani s výkonem svých svěřenců nebyl moc spokojený, i když Součkova trefa ho samozřejmě potěšila. „Dal (Souček) nám skvělý start do zápasu, který jsme ale nevyužili a nenavázali na něj. Musíme se z toho oklepat a začít už myslet na Chelsea," nabádal Moyes.

Reklama

Související témata: