Hlavní obsah

Bournemouth - West Ham 1:1Souček trefil tyč a přihrál na gól, West Ham začal ligu remízou

Aktualizováno

I díky asistenci Tomáše Součka West Ham v prvním kole anglické fotbalové ligy remizoval v Bournemouthu 1:1. Celý zápas za hosty odehrál také Vladimír Coufal. Arsenal na domácím hřišti porazil Nottingham 2:1 díky brankám Nketiaha a Saky.

Foto: Paul Childs, Reuters

Marcos Senesi (25) z Bournemouthu a Tomáš Souček z West Hamu.

Článek
Fotogalerie

West Ham šel do vedení v 51. minutě, když Součkovu přihrávku využil Bowen. Hosté ještě dvakrát trefili brankovou kostrukci - nejprve Souček v prvním poločase a podruhé v závěru zápasu Paquetá. O vyrovnání se postaral v 83. minutě Solanke. Nový trenér Bournemouthu Andoni Iraola díky tomu ve svém první zápase v Premier League bodoval.

Za domácí hrál od 60. minuty Justin Kluivert, který se stal teprve druhým fotbalistou, jenž nastoupil v šesti předních evropských soutěžích. Nizozemský útočník hrál dříve za Ajax, AS Řím, Lipsko, Nice a Valencii. Prvním hráčem byl Dán Christian Poulsen (Schalke, Sevilla, Juventus, Liverpool, Évian, Ajax).

Výkop utkání mezi Arsenalem a Nottinghamem byl o 30 minut opožděn kvůli problémům s turnikety na stadionu Emirates. Když se všech téměř 60 tisíc fanoušků dostalo na svá místa, byli svědky herní dominance domácích, která vyvrcholila gólem Nketiaha v 26. minutě. O šest minut později se trefil krásným obstřelem na zadní tyč Saka. Překonal brankáře Turnera, který do Nottinghamu přestoupil před třemi dny právě z Arsenalu.

Domácí byli lepším týmem i v druhém dějství, ale další branku nepřidali. Posila z West Hamu za 100 milionů liber Rice nastřelil tyč. Sedm minut před koncem předvedli hosté ukázkový brejk a Awoniyi upravil na konečných 2:1.

V sestavě Arsenalu si ligovou premiéru odbyly všechny tři letní akvizice - Rice, Havertz a Timber, který v 50. minutě střídal vinou zranění.

Newcastle doma deklasoval Aston Villu 5:1. Skóre otevřel v 6. minutě Tonali, který v létě přestoupil do Newcastlu z AC Milán. Vedení však domácím vydrželo jen pět minut, za Aston Villu se trefila letní posila z Leverkusenu Diaby. Aktivní úvodní čtvrthodinu završil svou trefou Isak. Stejný hráč zvýšil na 3:1 krátce po pauze, o zbylé dva góly se postarali střídající Wilson a Barnes.

Nováček Luton, který se v nejvyšší soutěži představil po 31 letech, prohrál v Brightonu 1:4. Fulham zvítězil na hřišti Evertonu 1:0 trefou De Cordovy-Reida. Crystal Palace vyhrál 1:0 na stadionu Sheffieldu United po gólu Edouarda.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Arsenal - Nottingham 2:1 (26. Nketiah, 32. Saka - 83. Awoniyi),
Bournemouth - West Ham United 1:1 (83. Solanke - 51. Bowen)
Brighton - Luton 4:1 (36. March, 71. Joao Pedro z pen., 85. Adingra, 90.+5 Ferguson - 79. Morris z pen.)
Everton - Fulham 0:1 (73. De Cordova-Reid)
Sheffield United - Crystal Palace 0:1 (50. Edouard)
Newcastle - Aston Villa 5:1 (16. a 58. Isak, 6. Tonali, 77. Wilson, 90.+1 Barnes - 11. Diaby)
Páteční zápas Burnley - Manchester City

Reklama