Hlavní obsah

West Ham - Burnley 1:1Součkův kuriózní gól stačil West Hamu jen k remíze

Český záložník Tomáš Souček vstřelil v nedělním 33. kole anglické fotbalové ligy pátý gól v sezoně a zařídil West Hamu alespoň bod za domácí remízu 1:1 s Burnley. Reprezentační kapitán odehrál celé utkání, jeho spoluhráči Vladimír Coufal a Alex Král zůstali na lavičce. Na druhé straně odehrál závěr duelu střídající útočník Matěj Vydra. "Kladiváři" nevyužili sobotní porážku šestého Arsenalu 0:1 v Southamptonu a na londýnského rivala ztrácejí dva body, navíc odehráli o dva zápasy více.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Míč na hlavu Tomáše Součka nedosedl, český fotbalista si ale pohotově vypomohl ramenem.

Článek
Fotogalerie

V sestupem ohroženém Burnley v pátek skončil po devíti a půl letech trenér Sean Dyche a do nové éry pod vedením kouče Michaela Jacksona vstoupili "Clarets" skvěle. V 33. minutě trefil Rodriguez po rohovém kopu hlavou břevno, z dorážky ale přece jen poslal míč do sítě Weghorst. V závěru první půle navíc mohl zvýšit Cornet, z penalty ale vůbec netrefil bránu.

West Ham srovnal rovněž po standardní situaci v 74. minutě. Souček sice netrefil míč čistě hlavou, přesto ho dopravil hrudí za Popeova záda. Sedmadvacetiletý záložník se v lize trefil poprvé od 27. února a utkání s Wolverhamptonem, mezitím ale skóroval jednou za národní tým i v Evropské lize.

Newcastle otočil na svém hřišti duel s Leicesterem, výhru 2:1 zařídil dvěma góly záložník Bruno Guimaraes. Největší zimní posila "Strak" odpověděla po půlhodině na vedoucí Lookmanův zásah a v páté minutě nastavení hlavou rozhodla.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Radost Tomáše Součka po vyrovnávací brance v duelu s Burnley.

Newcastle se přiblížil záchraně, na sestupové příčky má náskok 12 bodů. Leicester je devátý s minimální šancí na pohárovou Evropu.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo
Newcastle - Leicester 2:1 (33. a 90.+5 Guimaraes - 19. Lookman)
West Ham United - Burnley 1:1 (74. Souček - 34. Weghorst)
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články