Hlavní obsah

Sturridge popřel, že by snad trucoval, když pro něho není místo v základu Liverpoolu

Liverpool/Praha

Může si být jistý, že se do základní sestavy Liverpoolu zase dostane. Už 14. ledna začne v Gabonu Africký pohár národů a elitní útočník Reds Sadio Mané odletí reprezentovat svůj Senegal. Pro Daniela Sturridge proto bude v základu zase místo. Možná i proto po úterní výhře nad Stoke City prohlásil, že ho rozhodně neirituje, že ho trenér Klopp zatím neposílá na hřiště od první minuty a nemíní proto trucovat. „Myslím pozitivně, jak je to jen možné,“ tvrdil do mikrofonů Sky Sports po vítězství nad Hrnčíři.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Daniel Sturridge oslavuje gól proti Stoke City.

Článek

Obrovský talent, ale také věchýtek náchylný k neustálým zraněním a zdravotním problémům. Na Ostrovech spočetli, že od příchodu z Chelsea sehrál Sturridge za Liverpool jen necelých třicet procent zápasů.

Na gól stačilo osm minut

V letošní sezóně trable sedmadvacetiletého Sturridge pokračují. I proto se zatím objevil jen čtyřikrát v základní sestavě Reds. Teď na konci roku překonal potíže se zraněným lýtkem, po absenci trvající pět kol se do kádru vrátil, ale skončil na lavičce mezi náhradníky. V předchozím kole proti Evertonu ho trenér Klopp poslal na hřiště na posledních osm minut, tentokrát proti Stoke City si Sturridge zahrál dvacet minut.

Stačil přitom dát i gól, neboť využil Shawcrossovy chybné malé domů gólmanovi Grantovi a skóroval do prázdné brány. Vůbec poprvé v této sezóně.

„Je příjemné zase hrát a dávat branky," přiznával po utkání Sturridge. „ Pro něho to byl hodně důležitý gól. A pro nás stejně důležité zjištění, že je zdravotně v pořádku a zase zpátky. Teď v lednu ho budeme potřebovat," přidával trenér Klopp.

Místo pro něho je

Dobře naladěný Sturridge zároveň popřel zákulisní zvěsti, že se jen těžce smiřuje s místem mezi náhradníky a že je rozladěný z toho, že se neobjevil v základní sestavě.

„Užívám si fotbalu a soustřeďuji se sám na sebe a každou minutu, kterou odehraju. I když nefiguruji v základu, zůstávám pozitivně naladěný. Rozhodně jsem neměl žádné problémy v mužstvu, ani s kýmkoli ze spoluhráčů. Fotbal je týmovou hrou a všichni hráči jsou stejně zapotřebí," odmítl Sturridge, že by v kádru Reds působil potíže či snad nějaké třenice.

Možná i proto, že ví, že jeho chvíle po odletu Senegalce Maného přijdou a on se do základní sestavy zase dostane. Tedy pokud ho nedostihne nějaké další zranění, na něž je Sturridge tolik náchylný.

Reklama

Související témata: