Hlavní obsah

Takovou reakci po Liverpoolu jsem si představoval, řekl kouč Manchesteru Ten Hag

Trenér Erik ten Hag si po čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy s Betisem Sevilla pochvaloval reakci fotbalistů Manchesteru United na nedělní ligový debakl 0:7 s Liverpoolem. "Rudí ďáblové" vítězstvím 4:1 výrazně nakročili k postupu mezi osm nejlepších týmů. Navzdory historické porážce postavil nizozemský kouč do duelu se španělským celkem stejnou sestavu, aby dal hráčům možnost odčinit předchozí výkon.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouř Manchesteru United Erik ten Hag při utkání s Betisem.

Článek

Manchester poslal do vedení na Old Trafford Marcus Rashford, ještě v úvodním dějství vyrovnal Ayoze Pérez. Po změně stran během šesti minut skórovali Antony a Bruno Fernandes a konečný výsledek stanovil Wout Weghorst. United částečně napravili ligový debakl, jímž vyrovnali svoji nejvyšší porážku v historii.

"Rozhodně je to reakce, jakou jsem si představoval. Řekli jsme si, že to hodíme za hlavu a otřepeme se. Odehráli jsme celkem dobrý první poločas, mohli jsme vést 3:0, ale pak jsme se dopustili chyby a do kabin jsme šli za stavu 1:1. Ve druhém poločase jsme se ale zvedli a předvedli velmi dobrý výkon," uvedl Ten Hag na tiskové konferenci.

Nasazením stejné jedenáctky jako v Liverpoolu dal hráčům příležitost debakl odčinit. "Ano, bylo to tak. Zároveň jsem si ale říkal, že to je nejlepší sestava na Betis. Odehráli jsme 22 zápasů s jedinou prohrou a ve 23. utkání přišla drtivá porážka. Nelze ale najednou ignorovat předchozích 22 zápasů, když tým hrál hodně dobře," prohlásil třiapadesátiletý bývalý kouč Ajaxu Amsterodam.

Ocenil kapitána Fernandese. "Podle mě to byl nejlepší hráč na hřišti, ukázal svou osobnost. Požádal jsem ho, aby hrál trochu hlouběji, a povedlo se mu to dokonale. Tvořil hru ze zadních pozic, měnil rytmus zápasu a rozdal spoustu dobrých přihrávek mezi řadami, díky čemuž jsme si vytvořili spoustu šancí," mínil Ten Hag.

Odveta na hřišti pátého celku španělské ligy se odehraje příští čtvrtek. "Určitě to bude nebezpečné utkání, Betis je fantastický tým. Na podzim vyhrál v Evropské lize skupinu, v lize remizoval s Realem Madrid. Musíme předvést dobrý výkon, jestli chceme postoupit," řekl Ten Hag, jehož svěřenci ve 2. kole Evropské ligy vyřadili jiný španělský celek Barcelonu.

Ani trenér Betisu Manuel Pellegrini nepovažuje odvetu jen za formalitu. "Nemyslím si, že by ve fotbale někdy bylo po jednom utkání rozhodnuto. Doma nás čeká dalších 90 minut a od první minuty se musíme pokusit výsledek otočit. Proti tak těžkému týmu to nebude snadné, ale pokusíme se o to," uvedl někdejší kouč Manchesteru City.

Reklama