Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Sheffieldu dostal za „sendvičovou“ kritiku rozhodčích pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér Sheffieldu United Chris Wilder dostal od anglické Fotbalové asociace pokutu 11.500 liber (340.000 korun) za kritiku rozhodčích. Mimo jiné si postěžoval na jednoho z asistentů kvůli tomu, že jedl sendvič, když s ním šestapadesátiletý kouč mluvil.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Trenér Sheffieldu United Chris Wilder.

Článek

Wilder se do rozhodčích pustil před třemi týdny po prohře 2:3 s Crystalem Palace. Například mu nelíbilo, že útočník Jean-Philippe Mateta za zákrok, po kterém brankář Sheffieldu Ivo Grbič utrpěl otřes mozku, nedostal ani žlutou kartu.

„Byl to další směšný výkon rozhodčího. Jeden velmi důvěryhodný sudí z Premier League mi řekl: Připrav se, že každé sporné rozhodnutí půjde proti vám, stejně jako každý verdikt, co bude 50 na 50,“ prohlásil Wilder.

„A je to přesně tak. Děje se to už delší dobu, začalo to ještě před tím, než jsem přišel. Možná to rozhodčí vidí takhle: Oni už stejně dlouho v téhle lize nebudou a ten druhý tým bych mohl pískat za rok. Tak nesmím naštvat moc lidí,“ uvedl kouč posledního celku tabulky.

Wilder na závěr dodal, že něco takového si líbit nenechá. „Přesně tak jsem to řekl rozhodčímu. Jeden z asistentů u toho jedl sendvič, čímž ukázal naprostou absenci respektu. Tak snad mu chutnalo, když u toho mluvil s trenérem z Premier League,“ dodal.

Sheffield v dosavadních 25 kolech anglické ligy získal 13 bodů za tři výhry a čtyři remízy. Na posledním místě United dělí sedm bodů od příček zajišťujících záchranu.

Reklama

Související témata: