Hlavní obsah

Trenéra Chelsea rozzuřilo Terryho vyloučení

LONDÝN

Trenéra fotbalistů Chelsea Luize Felipeho Scolariho pořádně rozlítilo vyloučení obránce Johna Terryho v pondělním utkání anglické ligy s Evertonem. Kapitánovi londýnského klubu dal rozhodčí Phil Dowd červenou kartu v 35. minutě za zákrok na domácího Leona Osmana a oslabená Chelsea v Goodison Parku jen remizovala 0:0, čímž přišla o možnost sesadit z čela Premier League Liverpool.

Článek

"Čeho se bojíš?! Máš snad strach?!" křičel Scolari podle reportéra televizní stanice Setanta na rozhodčího po utkání. Podle brazilského kouče se sudí nechal ovlivnit reakcí 35 000 fanoušků v Goodison Parku na Terryho zákrok.

"Rozhodčí to má těžké. Musí se rozhodnout ve zlomku vteřiny a navíc na něj křičí celý stadión. Rozhodnutí sudího ale musíme akceptovat," citovala agentura AP brankáře Chelsea Petra Čecha.

Scolariho vyloučení rozčílilo natolik, že po utkání nepřišel na tiskovou konferenci. "Trenéři Chelsea mají k vedení zápasu několik výhrad, a proto si myslí, že je lepší, když to nebudou nijak komentovat, protože by se akorát dostali do potíží," uvedl mluvčí Chelsea Steve Atkins.

Terry byl vyloučen za ostrý skluz do Osmana a nyní mu hrozí třízápasový distanc, kvůli kterému by přišel o ligové zápasy s West Bromwichem, Fulhamem a utkání Anglického poháru s třetiligovým Southendem.

"Hned mě napadlo, že ten zákrok byl zbytečný a hodně na hraně. Když jsem já hrával, takový skluz bych si opravdu užil, ale časy se mění..." zastal se sudího trenér Evertonu David Moyes, přestože jeho týmu nebyl v závěru uznán možný vítězný gól kvůli těsnému ofsajdu. "Ptáte se, jestli rozhodčí náš gól neuznal správně? Ano, udělal správně," dodal.

Reklama

Související témata: