Hlavní obsah

Trýzeň Arsenalu skončila. Jsme v boji o titul, ale favoritem je Leicester, říká Wenger a chválí Čecha

Londýn/Praha

Konečně zabrali. A v pravý čas, protože kdyby fotbalisté Arsenalu v nedělním duelu 25. kola Premier League ani v pátém ligovém utkání v řadě nevyhráli, jejich manko na vedoucí Leicester by už povážlivě narostlo. „Uvědomovali jsme si, co v sobotu (Leicester) dokázal, takže jsme museli reagovat výhrou,“ narážel záložník Kanonýrů Aaron Ramsey na senzační vítězství Lišek na hřišti Manchesteru City a trháku, k němuž se už už schylovalo.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Mesut Özil oslavuje branku do sítě Bournemouthu s Alexem Oxlade-Chamberlainem.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Bournemouth - Arsenal

Střelecká trýzeň Arsenalu skončila v pravý čas. Po třech zápasech bez vstřeleného gólu a čtyřech utkáních bez výhry se na stadiónu nováčka Premier League trefili v rozpětí pouhých 88 vteřin Özil a Oxlade-Chamberlain a Gunners si důležité vítězství poté pohlídali.

Měl dostat Flamini červenou?

„V první půli jsme hráli velmi dobře a poté po změně stran dvoubrankové vedení hájili. Odvedli jsme dobrou práci jako tým a zaslouženě získali tři body," glosoval výhru nad Bournemouthem Mathieu Flamini.

Právě na něho se ovšem domácí hráči hodně zlobili. Podle jejich mínění měl být totiž Francouz hned v úvodu střetnutí po zákroku na Goslinga vyloučený.

„Viděl jsem to velmi dobře a měla to být červená. Takový zákrok si nic jiného nezaslouží. Proto jsem byl překvapený, že rozhodčí ukázal Flaminimu jen žlutou kartu. Vždyť Gosling mohl být velmi vážně zraněný. Navíc se vše odehrálo už v osmé minutě za bezbrankového stavu," zlobil se na sudího Frienda domácí trenér Eddie Howe.

„Šel jsem po míči a zasáhl ho. Goslinga jsem navíc nezranil," bránil se Flamini, kterého se pochopitelně zastával i trenér Arséne Wernger.

„Flamini šel po míči a byl u něj první. Nevím, jak vysoko měl nohu, ale rozhodně nemínil trefit protihráče. Neřešme to, nemyslím, že by si zasloužil červenou kartu."

Dva důvody spokojenosti

Trenér Gunners kvitoval nejen verdikt sudího, ale i výkon svých svěřenců.

„Pro nás to byl důležitý výsledek hned ze dvou důvodů. Jednak jsme už nějaký čas nevyhráli, a pokud se pohybujete na vrcholu a nezvítězíte ve čtyřech zápasech, je to dlouhá doba. I sebedůvěra pak zákonitě klesá. Navíc nám Leicester utíká, takže jsme prostě vyhrát museli," připomínal Wenger.

„Figurovali jsme v boji o titul a jsme v něm stále, i když souhlasím, že favoritem je teď Leicester. Zvláště, když během jediného týdne porazil Liverpool i Manchester City," připomínal panující konstelaci Wenger, na jehož tým čeká příští neděli dost možná klíčová partie právě s Leicesterem.

„Čeká nás velký zápas. Máme ale dost fotbalových kvalit i odvahy, abychom se s ním vypořádali. Zvláště, když hrajeme doma a budeme mít podporu diváků. Na Leicester se však musíme velmi dobře připravit a hlavně v defenzivě podat výtečný výkon," řekl Wenger do kamer Sky sports po výhře 2:0 nad Bournemouthem.

Musel přitom ocenit i výkon Petra Čecha, který mužstvo podržel, udržel čisté konto, takže vychytal 174. nulu na scéně Premier League.  "Po vstřelených gólech jsme polevili, ale Čech nás podržel hned několika dobrými zákroky," kvitoval Wenger.

Cesta bude ještě dlouhá

Na dotaz, koho považuje za favorita v nedělním duelu třetího Arsenalu s prvním Leicesterem, odpověděl Wenger vyhýbavě.

„Prognózy nemají význam. Každý ví, že to bude velký zápas důležitý pro zisk titulu. Leicester udělal v posledním týdnu svými výsledky velký dojem, rázem se stal favoritem Premier League, pro nás je to ovšem další utkání, v němž musíme vyhrát. Především se musíme soustředit na náš výkon, protože cesta za titulem je ještě dlouhá."

Reklama

Související témata: