Hlavní obsah

Dítě v Anglii učinilo nečekané gesto vůči fanouškům soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbal občas přináší různé zábavné či bizarní momenty. Jeden takový byl k vidění v anglické Premier League ve čtvrtečním zápase rivalů mezi Crystal Palace a Brightonem (1:1). Záběry nyní kolují zahraničními médii i sociálními sítěmi a baví fotbalové fanoušky z celého světa.

Foto: Toby Melville, Reuters

Fotbalista Brightonu Jan Paul van Hecke po venkovním zápase s Crystal Palace. (ilustrační snímek)

Článek

A co že se stalo? Bizarní moment nastal v rámci poločasové přestávky zmíněného utkání. Jako na spoustě jiných místech, tak i na stadionu Selhurst Park, kde má domov Crystal Palace, probíhal na hrací ploše poločasový program. A v něm se mimo jiné může několik mladých domácích příznivců pokusit kopnout penaltu na klubového maskota.

Jeden z vybraných mládenců tento pokutový kop s přehledem proměnil, i když se maskot samozřejmě nesnažil vstřelené brance nějak zabránit. Domácí publikum tento kop ocenilo aplausem. Mnohem většího ohlasu se však dočkala reakce dítěte, která leckteré může překvapit.

Mladý fanoušek Palace si to totiž namířil přímo k sektoru hostů. Nejprve se společně zaradoval s fanoušky, kteří stáli v sektoru za brankou. Poté už však jeho pozornost mířila směrem k fanouškům Brightonu. Těm na svých rukou ukázal vztyčené prostředníčky. Následně si dal před pusu prst, čímž se snažil hostující podporovatele umlčet. Tento počin byl navíc vysílán na velkoplošné obrazovce, a tak byl oceněn velkým aplausem domácími příznivci.

Pořízené záběry nyní kolují internetem a uživatelé na sociálních sítích se jimi baví. „To je přesně ten důvod, proč absolutně milujeme tyto poločasové věci. Ať už to byl nápad kohokoli s tímhle začít, je to pro mě génius,“ napsal jeden z pobavených fanoušků Eagles.

Reklama