Hlavní obsah

V Chelsea svůj potenciál nenaplnil. Útočník Havertz je na odchodu do Arsenalu

Německý útočník Kai Havertz se po tříletém působení v Chelsea přesune do týmu městského rivala Arsenalu. Podle BBC se kluby dohodly na přestupu čtyřiadvacetiletého fotbalisty za 65 milionů liber (1,8 miliardy korun). Částka se ještě může zvýšit o případné bonusy. Havertzovi zbývá doladit podmínky smlouvy a projít lékařskou prohlídkou.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Němec Kai Havertz po zápase s Polskem. Vlevo je Jan Bednarek.

Článek

Havertz přišel do Chelsea v roce 2020 z Leverkusenu za 71 milionů liber. V anglické lize odehrál 91 zápasů a dal 19 branek. Předloni dal jediný gól ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru City. V nadcházející sezoně bude Chelsea bez evropských pohárů, protože v Premier League skončila až dvanáctá. Arsenal obsadil druhé místo a čeká ho Liga mistrů.

Chelsea opustí také chorvatský záložník Mateo Kovačič, který má podle médií namířeno do Manchesteru City. Vítězové Ligy mistrů zaplatí za svou první letní posilu 30 milionů liber (830 milionů korun) plus bonusy. Vicemistr světa z roku 2018 a bronzový medailista z loňského šampionátu v Kataru přišel na Stamford Bridge před pěti lety z Realu Madrid.

Reklama

Související témata: