Hlavní obsah

V Manchesteru United jsem byl jak pokusný králík, vyčítá klubu Hargreaves

LONDÝN

Záložník Owen Hargreaves se pustil do kritiky svého bývalého klubu Manchesteru United. Třicetiletý fotbalista, který v létě odešel do týmu městského rivala City, se prý ve slavném celku cítil jako pokusný králík. Hargreaves přišel do United v roce 2007 z Bayernu Mnichov, ale vinou častých zranění se neprosadil. Bývalý anglický reprezentant prodělal dvě operace kolen, za poslední tři sezóny odehrál jen pět zápasů a klub s ním v létě neprodloužil končící smlouvu.

Foto: ČTK/AP

Owen Hargreaves (uprostřed) si třese rukou s trenérem Manchesteru City Mancinim

Článek

Naposledy měl potíže se šlachou v koleni a podle Hargreavese léčbu zkomplikovaly časté injekce proti bolesti, které mu dávali lékaři United. "Dostal jsem jich několik a už jsem se nikdy necítil jako dřív. Vzhledem k hromadě vyšetření jsem si připadal jak pokusný králík," řekl záložník.

"Snažil jsem se dostat zpátky a lékaři mi říkali, že je všechno v pohodě, ale já pořád cítil, že ta šlacha je jak ze skla," přidal Hargreaves. "Velký vliv na to měly injekce. Neměl jsem si je nechat dát," uvedl.

Hargreaves také prohlásil, že loni musel nastoupit proti Wolverhamptonu, přestože se necítil dobře. "Řekl jsem jim, že mám problém se svalem. Nemohl jsem ani sprintovat, což bylo komické," prohlásil. "Když jsem pak nastoupil, snažil jsem se pouze přežít první poločas. Ale nevydržel jsem ani pět minut, což mě nepřekvapilo," dodal s tím, že v porovnání s United je v City mnohem lepší lékařské zázemí.

"Jsem tady tři týdny a už teď je vidět rozdíl. V tom byl celý problém, stačilo jen začít dělat věcí správně," uvedl Hargreaves, který ve středu poprvé nastoupil za City a v Ligovém poháru pomohl gólem k výhře 2:0 nad obhájcem trofeje Birminghamem City.

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson se proti obviněním ohradil. "Klub se k tomu vyjádří později. Já za sebe můžu říct, že náš lékařský tým je jedním z hlavních důvodů, proč byl United v posledních letech tak úspěšný. Máme skvělé lékaře a odborníky," citovala kouče agentura Reuters.

Reklama

Související témata: