Hlavní obsah

Liverpool - Arsenal 2:2V záchranářském souboji Leeds utrpěl s Crystal Palace vysokou porážku

Aktualizováno

Vedoucí Arsenal ve 30. kole anglické fotbalové ligy remizoval na hřišti Liverpoolu 2:2. V čele neúplné tabulky má Arsenal náskok šesti bodů. Druhý Manchester City jej může ztenčit na polovinu, protože má zápas k dobru.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu Roberto Firmino a Cody Gakpo oslavují gól proti Arsenalu.

Článek

Arsenal se ujal vedení už v osmé minutě zásluhou Martinelliho. Brazilec pak ve 28. minutě přihrál na gól svého krajana Gabriela Jesuse. Krátce před přestávkou snížil Salah.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe domácí "Reds" a odměnou jim byl pokutový kop v 52. minutě. Ten však nejlepší střelec Liverpoolu Salah neproměnil. Jeho zaváhání napravil až tři minuty před koncem střídající Firmino, který vyrovnal na 2:2 po deseti minutách na hřišti. V nastavení zachránil alespoň bod hostujícím "Kanonýrům" brankář Ramsdale, když vytěsnil Salahovu střelu.

V záchranářském souboji Leeds utrpěl s Crystal Palace na domácím hřišti vysokou porážku 1:5. Dvakrát se trefil Jordan Ayew. Staronový trenér Crystal Palace Roy Hodgson vyhrál i své druhé utkání a dostal tým na 12. místo, na sestupové příčky má náskok už šesti bodů. Leeds zůstal šestnáctý.

Foto: Carl Recine, Reuters

Hráči Crystal Palace slaví během kanonády proti Leedsu.

Přestože oba týmy nebyly před utkáním v sestupovém pásmu, dělily je od něj dva, respektive tři body. O poločase platil remízový stav 1:1. Leeds vedl od páté minuty a hosté srovnali až v nastavení zásluhou Guehiho. I přes absenci zraněného nejlepšího střelce týmu Zahy "Orli" z jižního Londýna v druhém poločase skórovali čtyřikrát. Dvakrát se trefil Ayew, po jednom gólu přidali Edouard a Eze.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Leeds - Crystal Palace 1:5 (21. Bamford - 53. a 78. Ayew, 45.+1 Guehi, 56. Eze, 70. Edouard)
Liverpool - Arsenal 2:2 (42. Salah, 87. Firmino - 8. Martinelli, 28. Jesus).

Reklama

Související témata: