Hlavní obsah

Haaland? Na stejné úrovni jako Messi s Ronaldem, tvrdí Guardiola

Norský útočník Erling Haaland je podle Pepa Guardioly stejně kvalitní hráč jako Lionel Messi s Cristianem Ronaldem. Trenér Manchesteru City to řekl v rozhovoru pro BBC po sobotní ligové výhře 4:1 nad Southamptonem, kterou norský fotbalista zařídil dvěma góly.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Hráč Manchesteru City Erling Haaland slavící jeho branku proti Southamptonu.

Článek

Dvaadvacetiletý Haaland, který se vrátil po zranění, nejprve hlavou otevřel skóre a poté "nůžkami" zvýšil na 3:0. V probíhající sezoně Premier League si vylepšil bilanci na 30 branek a od rekordu Alana Shearera a Andyho Colea ho dělí čtyři góly.

Haaland navíc v soutěžních zápasech za City v aktuální sezoně nastřílel 44 branek, což dokázal jako teprve třetí hráč v historii Premier League. O rekord se dělí s Ruudem van Nistelrooijem (2002/03) a Muhammadem Salahem (2017/18).

"Prožili jsme dvě neuvěřitelné dekády s Cristianem Ronaldem a Lionelem Messim, ale on (Haaland) je na stejné úrovni," řekl Guardiola a ocenil především útočníkův gól "nůžkami".

"Není snadné takhle trefit míč ve vzduchu. Je neuvěřitelné, že s jeho výškou něco takového dokáže. Byl to opravdu výjimečný gól," přidal kouč. "Ale proto jsme ho kupovali. Nedařilo se nám, nehráli jsme dobře, ale on stejně dal gól," dodal.

Reklama