Hlavní obsah

Ve sporu manželek anglických fotbalistů rozhodl soud pro Rooneyovou

Ve sporu manželek dvou bývalých anglických fotbalových reprezentantů dal londýnský soud za pravdu Coleen Rooneyové, která nařkla Rebekah Vardyovou z předávání informací z jejího soukromého instagramového účtu listu The Sun. Manželka kanonýra Leicesteru Jamieho Vardyho následně obvinila ženu někdejší hvězdy Manchesteru United Wayna Rooneyho z pomluvy. Nyní musí Vardyová uhradit soudní výlohy až ve výši tří milionů liber (88 milionů korun).

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Coleen Rooneyová na snímku z května 2022 na cestě k soudu.

Článek
Fotogalerie

Rooneyová pojala podezření o úniku informací před třemi roky, kdy se rozhodla zveřejnit na soukromém profilu několik nepravdivých zpráv a povolit jejich zobrazení pouze Vardyové. V příspěvku na sociálních sítích následně označila za viníka úniku informací právě manželku bývalého spoluhráče svého muže.

Vardyová se následně bránila u soudu, ten ale rozhodl ve prospěch Rooneyové. Podle soudkyně Karen Steynové bylo dostatečně prokázáno, že Rooneyová měla pravdu, Vardyová navíc dle verdiktu zadržovala některé důkazy. Podezřelá byla i skutečnost, že její agentka Caroline Wattová, která údajně deníku The Sun některé informace poskytla, "utopila" před zahájením soudu svůj mobilní telefon v Severním moři.

Soudní pře obou celebrit si v médiích vysloužila přezdívku "Wagatha Christie". Slovní hříčka kombinuje v britském tisku hojně používanou zkratku WAG - wives and girlfriends (manželky a přítelkyně) - a narážku na detektivní schopnosti Rooneyové.

Reklama

Související témata: