Hlavní obsah

Věčně nespokojený Guardiola. Trenér City vynadal dvougólovému Haalandovi a strčil do kamery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester City zahájil pátečním utkáním v Burnley letošní sezonu anglické Premier League. Na stadionu Turf Moor zvítězili svěřenci Pepa Guardioly suverénně 3:0, katalánského kouče ale výkon City zřejmě neuspokojil, neboť jej po poločasovém hvizdu zaznamenaly televizní kamery, jak křičí na útočníka Erlinga Haalanda, který během 45 minut dvakrát skóroval.

Foto: Mike Egerton, ČTK/AP

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola hovoří o poločasové pauze se svým svěřencem Erlingem Haalandem.

Článek

Guardiola má mezi hráči pověst trenéra, který od svého týmu očekává stoprocentní disciplinovanost. Mluvil o tom například někdejší křídelník Thierry Henry, jehož španělský kouč trénoval v letech 2008 až 2010 v Barceloně.

„Hráli jsme se Sportingem Lisabon v Lize mistrů. O poločase jsme vedli 1:0, jediný gól jsem dal já. Přesto mě po pauze vystřídal. Tenkrát jsem tomu nemohl uvěřit. Pep za mnou po zápase přišel a řekl mi, že je to proto, že jsem neplnil jeho taktické pokyny," vysvětluje bývalý francouzský reprezentant.

Podobná situace nastala během poločasové pauzy v pátečním duelu s Burnley, kdy Guardiola okamžitě běžel za autorem dvou branek Citizens Erlingem Haalandem a v přímém přenosu mu vynadal. Manažer City si po krátké chvíli televizní kamery všiml, a tak ji okamžitě odstrčil pryč a přesunul se do kabin. Většině jeho slov nebylo rozumět, ale jednu větu mikrofony přeci jen zaznamenaly: „Ty jsi dělal přesný opak," křičel Guardiola na svého svěřence.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Pep Guardiola nebyl s Erlingem Haalandem v zápase proti Burnley spokojený.

Manchester City zvítězil v Burnley 3:0, kromě norského útočníka rozvlnil síť také španělský defenzivní záložník Rodri. V dalším ligovém kole vyzvou Citizens na domácím hřišti Newcastle, který je po prvním kole v čele tabulky. Do té doby je ale čeká utkání proti Seville v rámci evropského Superpoháru.

Reklama