Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea po čtyřech duelech bez výhry porazila poslední Portsmouth

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea porazili v 17. kole Premier League 2:1 poslední Portsmouth a ukončili sérii čtyř soutěžních zápasů bez výhry. Vedoucí tým soutěže s Petrem Čechem v brance tak znovu odskočil na rozdíl tří bodů druhému Manchesteru United.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Salomona Kaloua (vpravo) a Franka Lamparda - ilustrační fotografie

Článek

O výhře Chelsea v mrazivém londýnském večeru rozhodl až v 79. minutě Lampard, jenž proměnil penaltu za faul na obránce Ivanoviče. Portsmouth, který trénuje bývalý kouč Chelsea Avram Grant, sahal na Stamford Bridge po bodu od 51. minuty. V ní nepříliš zaměstnaného Čecha překonal z voleje Piquionne, k němuž se míč odrazil od zdi po přímém kopu.

První gól zápasu vstřelil ve 23. minutě Anelka a oslavil tak své 100. utkání v dresu Chelsea. V útoku mu tentokrát chyběl zraněný parťák Drogba, i tak se ale svěřenci Carla Ancelottiho dočkali prvního vítězství v prosinci.

Na třetí místo tabulky se vrátil Arsenal, ale už jen díky lepšímu skóre před Aston Villu, protože pouze remizoval 1:1 na hřišti nováčka Burnley. Hosty bez zraněného Tomáše Rosického poslal do vedení už v 7. minutě kapitán Fábregas, ale ještě do poločasu vyrovnal domácí Alexander.

Dva body za dvojicí Arsenal, Aston Villa je Tottenham, jenž i díky dvěma gólům Kranjčara zdolal 3:0 Manchester City. Spurs si tak na pátém místě tabulky udrželi tříbodový náskok před Liverpoolem, který zůstal ve hře o pohárové příčky díky vítězství 2:1 nad Wiganem.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Burnley - Arsenal 1:1 (28. z pen. Alexander - 7. Fábregas), Chelsea - Portsmouth 2:1 (23. Anelka, 79. Lampard z pen. - 51. Piquionne), Liverpool - Wigan 2:1 (9. Ngog, 79. Torres - 90.+2 N'Zogbia), Tottenham - Manchester City 3:0 (37. a 90.+3 Kranjčar, 54. Defoe).

Reklama

Související témata: