Hlavní obsah

VIDEO: Hraje až druhou ligu, ale v Anglii platí za megatalent. Útočník Zaha okusí i reprezentaci

Londýn

Je mu teprve dvacet let a kope v druholigovém Crystal Palace. Přesto si čím dál více podmaňuje celou Anglii. Útočník nebo ofenzivní záložník Wilfried Zaha se dokonce zalíbil i reprezentačnímu trenérovi Royi Hodgsonovi a tak ho zkušený stratég nejspíš vyzkouší ve středečním přípravném zápase se Švédskem. Talentu a sebevědomí má Zaha na rozdávání.

Wilfried Zaha.

 
Článek

Typickým Angličanem přitom rozhodně není. Wilfried Zaha se narodil v Pobřeží Slonoviny, od čtyř let ale žije na Britských ostrovech. A herním projevem se od svých krajanů liší dost výrazně - je rychlý, technicky velmi dobře nadaný a dokonale ovládá práci s míčem. V dresu Crystal Palace si také „oťukal" typickou anglickou hru a v osobních soubojích dokáže obstát.

Teď o něj stojí kluby z Premier League a Zaha má před sebou další velkou výzvu - předvést se v reprezentačním dresu Anglie. „Hrál za juniorské týmy a je na něm vidět, čeho chce dosáhnout. Dostane šanci nás přesvědčit, protože nesporně patří k obrovským anglickým talentům," prohlásil anglický trenér Roy Hodgson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články