Hlavní obsah

Vydra si ve WBA zvyká na nového trenéra a dál bojuje o místo v základu

Praha/Jerez

Reprezentační útočník Matěj Vydra si ve West Bromwichi zvyká na nového španělského trenéra Pepeho Mela, který vzal sedmnáctý tým anglické ligy uprostřed sezóny na soustředění do své vlasti. Jednadvacetiletý fotbalista dál bojuje o místo v základní sestavě Baggies a dělá pokroky v angličtině.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník WBA Matěj Vydra (vzadu) bojuje v utkání Premier League o míč se Sylvainem Distinem z Evertonu.

Článek

"Trenér přišel s tím, že chce na soustředění do Španělska, tak jsme tady. O víkendu je jen FA Cup, další zápas máme až příští sobotu, tak chtěl tu pauzu takhle využít. Je tu lepší počasí, přijdeme i na jiné myšlenky," uvedl na webu svého agenta Ondreje Chovance Vydra, jenž ve WBA hostuje z Udine.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Na rozdíl od letního soustředění se spoluhráči v Jerezu netrénuje dvoufázově, spíše se utužuje kolektiv a nabírají se síly do boje o záchranu. Během volna se český forvard snaží sledovat olympijské hry. "Když jsme ve čtvrtek přijeli, řešili jsme se švédským obráncem Olssonem náš vzájemný hokejový zápas. Akorát je problém, že většinu těch přenosů tady musím hledat někde na internetu, protože televize to nevysílá. A třeba z hokeje s Lotyšskem jsem viděl jen deset minut, protože jsme měli trénink," prozradil Vydra.

Kouč Mel je podle něj zcela jiný než jeho předchůdce Steve Clarke. "Španělská škola, jiná taktika. Má takový ten evropský styl. Chce hrát vysoký presink, sází na dobrou kombinaci. Vyznává útočný fotbal, žádného zanďoura. Vždycky říká, ať se snažíme soupeře přehrávat," přiblížil bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Brugg či Watfordu. Mel se prý snaží s hráči komunikovat, jemu například vyprávěl, jak kdysi v Betisu Sevilla hrál s bývalým reprezentačním trenérem Michalem Bílkem.

West Bromwich v Premier League šestkrát za sebou nevyhrál a je jen o skóre nad sestupovým pásmem. Vydra věří, že se jeho tým brzy výsledkově zlepší. "Teď jsme uhráli plichtu s Chelsea a věřím, že nás takový výsledek nakopne. Oni sice byli po většinu zápasu lepší, ale pak začali hrát trochu lehkovážně a my jsme šli v závěru do tlaku. Kdyby se hrálo o deset minut déle, tak jsme možná vyhráli," uvažoval devítinásobný reprezentant.

S Anelkou problémy nemá

I pod novým trenérem musí Vydra tvrdě bojovat o místo. "Tady je v útoku větší konkurence. Ideální by pro mě bylo dát dva tři góly za sebou. A taky jsem radši, když hrajeme na dva útočníky. Když mám být sám na hrotu, to pro mě není zrovna ideální," řekl autor jedné ligové branky v této sezóně.

V útoku WBA má až pět konkurentů. "Často hrajeme jen na jednoho útočníka a kromě mě jsou tady Anelka, Berahino, Anichebe a taky Bifouma, který nedávno přišel na hostování z Espaňolu. Navíc na hrotu někdy hraje i Sessegnon, i když je to spíš ofenzivní záložník. Anelka je teď zraněný, do Španělska s námi ani neodletěl," uvedl Vydra.

S kontroverzním Francouzem Anelkou nemá problém. "Myslím, že mě má docela rád. Celkem si spolu rozumíme. Ale nějaké velké kamarádství se tady moc nepěstuje, po tréninku se většinou všichni rozjedou. Já si poslední dobou nejvíc rozumím s Maďarem Gerou a taky s Makedoncem Popovem. S tím bydlím i tady ve Španělsku na pokoji," přiblížil odchovanec Jihlavy.

Pokroky dělá i v jazyce. "Zlepšuju se a už docela mluvím. Nic jiného mi ani nezbývá. Dvakrát týdně chodím na hodiny angličtiny," dodal Vydra, kterému spoluhráči vymysleli novou přezdívku "Vydz".

Reklama

Související témata: