Hlavní obsah

Vykuchali nás, VAR škodí Premier League. Video sebralo Chelsea senzační obrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po závěrečném hvizdu se k rozhodčímu Pawsonovi slétli jako vosy a emotivně se vztekali. Jen duchapřítomnost členů střídačky a jejich uklidňování způsobilo, že fotbalisté Chelsea po konci sobotního utkání na hřišti Aston Villy vyfasovali dvě žluté karty. Cloumala jimi křivda, hlavní sudí na doporučení kolegy u videa jim sebral vítězný gól z 95. minuty. „Tohle škodí Premier League,“ řekl naštvaně kouč Mauricio Pochettino, Chelsea brala bod za remízu 2:2.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Ve varu z VAR. Noni Madueke z Chelsea vidí žlutou kartu od Craiga Pawsona za protesty po zápase.

Článek

Co v sobotu večer ve Villa Parku vyvolalo kontroverze?

Hosté z Londýna v 95. minutě zahrávali roh, po němž u zadní tyče svedl souboj domácí Diego Carlos a Badiashile. Stoper Chelsea chytře využil lepšího postavení, protivníka postrčil, čímž se dostal k míčí, který poslal na hlavu skórujícího Disasiho.

Sudí stál několik metrů od zákroku, měl na něj velice dobrý výhled. Nejednalo se o žádnou nepřehlednou situaci, v níž by nastalo titěrné provinění proti pravidlům. Badiashile nepoužil ruce. Klidně by se dal souboj zařadit do kategorie chlapských, které se zejména na ostrovech tolerují.

Koneckonců ani domácí se příliš nevztekali, že se neozvala píšťalka rozhodčího. Zazněla, až o desítky vteřin později, kdy sudí Pawson odložil rozehrávku a pelášil k monitoru, kam jej povolal VAR na kontrolu.

„Rozhodčí faul neviděl, ale pak jde k VAR změnit rozhodnutí,“ líčil kouč Pochettino. Hned po neuznaném gólu padl teatrálně na kolena a vztáhl ruce k nebesům. V pozápasových rozhovorech rozčarování už o něco klidněji vysvětloval.

„Nechci být negativní k rozhodčím, ale tohle je neuvěřitelné a směšné. Poškozuje to image anglického fotbalu. Hráči ani fanoušci Aston Villy nechápali, proč nebyl gól uznán.“

Kapitán Conor Gallagher pro TNT Sports byl přímočařejší: „Vykuchali nás.“

Chelsea sporný verdikt sebral cennou výhru. Do Villa Parku přicestovala po potupné porážce 0:5 v derby s Arsenalem. Proti Aston Villa před půli prohrávala 0:2, ale dvougólovou ztrátu na hřišti čtvrtého týmu Premier League po hodině hry smazala a v nastavení dokonce senzační obrat Chelsea dokonala.

Video však bylo proti.

Chelsea v tabulce zůstala devátá a fotbaloví staromilci získali jen další munici, že VAR krásnou hru okrádá o bezprostřední emoce a jeho používání spíš vyvolává kontroverze, než by je zahlazovalo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.