Hlavní obsah

Vzpoura v Chelsea? Smutné obvinění, tvrdí Mourinho. Revoltu popírají i hráči

Manažer fotbalistů londýnské Chelsea José Mourinho popřel spekulace britských médií týkajících se údajné vzpoury části fotbalistů Blues proti portugalskému trenérovi. „Žádná revolta se nekoná,“ hájil svého manažera i záložník Cesc Fábregas, který měl údajně vzpouru vést. Že tým stojí v těžkých chvílích za svým trenérem ujistil i zkušený zadák a kapitán mužstva John Terry.

Foto: Tony O'brien, Reuters

José Mourinho na středečním tréninku fotbalistů Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Blues jsou až na 15. místě Premier League, v sobotu podlehli doma 1:3 Liverpoolu a připsali si už šestou porážku z 11 mistrovských utkání. Respektovaný komentátor rozhlasové stanice BBC 5 Live Garry Richardson dokonce citoval jednoho z hráčů Chelsea, jenž už raději nechce s portugalským trenérem vybojovat žádné vítězství.

Tuto informaci ale Mourinho v úterý popřel. „Je to hodně smutné obvinění. Nařkli jste hráče, nebo jednoho z nich, z nepoctivosti... Když ale označím já vás za nečestné novináře, tak se přetrhnete v tom, abyste učinili nějaké právní kroky," řekl charismatický kouč.

Sám Fábregas už na sociálních sítích označil údajný konflikt s Mourinhem za lež a také John Terry, čtyřiatřicetiletá legenda ze Stamford Bridge, pro Daily Mail prohlásila, že navzdory spekulacím o revoltě v kabině,  hráči Chelsea stojí jako jeden muž za Mourinhem.

"Zodpovědnost za to, kde se nacházíme v Premier League či ve skupině Ligy mistrů, leží na nás, hráčích. Nikoli na manažerovi," uvedl Terry. "Není fér, že na něj míří všechna kritika. Mohu vás ujistit, že stoprocentně stojíme za trenérem. Jsme v tom spolu a otočíme věci správným směrem," dodal.

Dostal od Abramoviče ultimatum?

Výkyvy svého mužstva v letošní sezóně označil portugalský trenér za „kombinaci různých faktorů". „Vím, proč se nám nedaří. Jsou ale věci, o kterých se zmiňovat nebudu. Jsou to pouze fotbalové záležitosti," pravil Mourinho.

"Od hráčů cítím podporu. Na každém tréninku, kde neustále pracují na sto procent, a také touží vyhrát každý další zápas. Máme spolu fantastický osobní i profesionální vztah," dodal rodák ze Setúbalu, jenž kvůli trestu od disciplinární komise nuceně vynechá víkendový zápas ve Stoke. Navíc dostal za kritiku rozhodčího pokutu 40 tisíc liber.

Na tiskové konferenci před středečním domácím duelem Ligy mistrů s Dynamem Kyjev Mourinho dostal otázku, kolik mu majitel klubu Roman Abramovič dal času na to, aby vrátil Blues na vítěznou vlnu. "Nemusím odpovídat, jestli jsem se sešel s majitelem... Mám (smlouvu)  na čtyři roky. Nebo přesněji tři roky a sedm měsíců," uvedl dvaapadesátiletý kouč.

Měl by trenér José Mourinho na lavičce Chelsea skončit?
ano, situace je neúnosná
77,2 %
ne, Abramovič jej podrží
22,8 %
Celkem hlasovalo 23312 čtenářů.

Reklama