Hlavní obsah

West Ham konečně slavil. Češi byli před zraky Haška vidět, střelec zazářil premiérovým hattrickem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na London Stadium panovala v pondělí večer konečně dobrá nálada. West Ham prolomil černou sérii osmi soutěžních zápasů bez výhry, Kladiváři slavili první tříbodový zápas v roce 2024. „Čeká nás ještě hodně práce,“ uvědomuje si ale útočník Jarrod Bowen, jenž se pod triumf 4:2 nad Brentfordem podepsal svým premiérovým hattrickem. Češi Vladimír Coufal a Tomáš Souček byli vidět, což na tribuně jistě ocenil i reprezentační trenér Ivan Hašek.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Vladimír Coufal se raduje z vítězství West Hamu nad Brentfordem. Utkání přihlížel i reprezentační trenér Ivan Hašek.

Článek

„Ivan Hašek a další členové realizačního týmu byli v Německu, Nizozemsku, tento víkend v Řecku a v pondělí se přesunuli do Anglie. Pravidelně navštěvují zápasy Fortuna ligy a s hráči se obecně snaží komunikovat co nejvíc, telefonicky i osobně,“ vyjmenoval pro Sport.cz mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Co Hašek v Londýně vypozoroval, ho minimálně částečně muselo potěšit. West Ham vedl už v 7.minutě 2:0. Akci před první brankou rozjel Souček, u druhé trefy Bowena asistoval Coufal. Připomeňme, že Coufal patří do trojice hráčů, kteří byli na podzim vyřazeni z národního týmu těsně před koncem evropské kvalifikace kvůli mejdanu v olomouckém podniku Belmondo.

V pondělí byli Češi na trávníku vidět a pomohli k výhře, od které se Kladiváři mohou odrazit k lepším zítřkům. V tabulce Premier League jsou osmí. „V této části sezony to není špatné,“ tvrdí trenér David Moyes. „Vždycky se na nás snese určitá kritika, ale my jsme nahoře. V Anglii je mnoho týmů, které mají více peněz a zkušeností. Ještě před třemi lety jsme většinu sezon bojovali o to, abychom se vyhnuli sestupu,“ dodal.

„Čeká nás několik důležitých zápasů. Můžeme být zpátky v Evropě,“ věří si Bowen, že West Ham ještě dokáže atakovat pohárové příčky, na které při aktuálním rozdělení míst pro nadcházející ročník ztrácí osm bodů. Vedle toho Londýňany čeká v první polovině března osmifinále Evropské ligy proti Freiburgu.

K tomu bude potřeba i pokračující forma Bowena. Anglický útočník se v lize trefil už čtrnáctkrát, v pondělí vstřelil svůj první hattrick. „Párkrát jsem dal dva góly, hattrick jsem měl v hlavě. Je to pro mě opravdu velký okamžik,“ culil se. „Jsem si jistý, že pokud bude pokračovat, udrží se v mysli Garetha Southgatea,“ připomněl Moyes boj o místo v anglické reprezentaci.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Jarrod Bowen vstřelil proti Brentfordu svůj první hattrick v kariéře.

Budoucnost ale musí řešit i sám Moyes, kterému na konci sezony vyprší stávající kontrakt. Zatím není jasné, zda bude ve West Hamu, i s ohledem na někdy velmi kolísavé výsledky, pokračovat.

„S vedením máme skvělý vztah, tlačí na nás hlavně média. Pro mě je důležité, co se ještě stane do konce sezony. Práci si užívám, klub se ke mně chová dobře. Opakuji, že nedávno jsme bojovali hlavně o udržení, teď hrajeme o Evropu. Když se dostanete do mého věku, můžete podepsat smlouvu až ve chvíli, kdy se cítíte připraveni. Uvidíme, co se stane,“ prohlásil v pondělí Moyes.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články