Hlavní obsah

Tottenham - West Ham 3:1West Ham se Součkem prohrál vyhrocené derby, fanoušci narušili zápas

Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem prohráli ve 30. kole anglické ligy na hřišti londýnského rivala Tottenhamu 1:3. Spurs si polepšili na pátou příčku. Hostům chyběl zraněný obránce Vladimír Coufal, další český záložník Alex Král jako obvykle zůstal na lavičce náhradníků. Během utkání museli strážci pořádku krotit rozdivočelé fanoušky, kteří vtrhli na hrací plochu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Son Heung-min slaví gól do sítě West Hamu. Vlevo zklamaný Tomáš Souček.

Článek
Fotogalerie

Tottenham výborně začal. V deváté minutě si dal vlastní branku Zouma a za čtvrt hodiny zvýšil Son Hung-min po Kaneově přihrávce a další teči francouzského stopera. Ve 35. minutě snížil Benrahma, ale "Kladiváři" vyrovnat nedokázali. Naopak v 88. minutě přidal pojistku po úniku Jihokorejec Son Hung-min, jemuž znovu asistoval Kane.

Útočníci Tottenhamu si vzájemně připravili už 39 gólů v Premier League a stali se novými rekordmany. Na druhé místo v historickém pořadí odsunuli duo Drogba, Lampard. Bývalé opory Chelsea společně zaznamenaly 37 branek.

West Ham nenavázal na postup do čtvrtfinále Evropské ligy přes Sevillu. Tu svěřenci trenéra Moyese ve čtvrtek i díky Součkově brance zdolali 2:0 po prodloužení.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Leicester - Brentford 2:1 (20. Castagne, 33. Maddison - 85. Wissa)
Tottenham - West Ham United 3:1 (24. a 88. Son Hung-min, 9. vlastní Zouma - 35. Benrahma).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články