Hlavní obsah

Žádný strach ze Super Maria, uklidňoval kouč Liverpoolu hvězdu Sturridge před příchodem Balotelliho

Liverpool/Praha

Žádné obavy. Spolupráce hvězdy Liverpoolu Daniela Sturridge s kontroverzním Super Mariem může fungovat. A mladý kanonýr Sturridge rozhodně nemusí být obavy, že by po příchodu Balotelliho skončil někde na vedlejší koleji. Takové ujištění vyslal do světa kouč Liverpoolu Brendan Rodgers před dnešním šlágrem druhého kola anglické Premier League, v němž se jeho tým představí na hřišti obhájce titulu Manchesteru City.

Foto: Darren Staples, Reuters

Daniel Sturridge jásá, dal rozhodující gól Liverpoolu proti Southamptonu.

Článek

Na čtyřiadvacetiletého Sturridge, který přišel na Anfield Road v lednu loňského roku z Chelsea a v padesáti zápasech nastřílel 36 gólů, by měl mít avizovaný příchod Maria Balotelliho naopak pozitivní dopad. Na celé mužstvo také. Kouč Brendan Rodgers je o tom alespoň přesvědčen.

„Mluvil jsem s Danielem o tom, jak důležitý je pro náš tým. A samo sebou i o důvěře, kterou k němu cítím. Je velký hráč a špičkový talent, ale já potřebuji mít v mužstvu nikoli jen jednoho takto talentovaného a výtečného útočníka," prozradil Rodgers obsah své promluvy se Sturridgem.

„Jeho předchozí spolupráce se Suárezem fungovala, proč by tedy neměla fungovat s Balotellim?" položil si kouč Liverpoolu řečnickou otázku.

O tom, že v souhře Balotelliho a Sturridge nevidí problémy, svědčí fakt, že už dnes by mělo zlobivé dítě italského fotbalu podepsat s Liverpoolem kontrakt a spekulací o jeho novém angažmá na ostrovech by tím měl být konec.

Sturridge si se Suárezem do oka nepadli

Podle informací britských médií zaplatí Liverpool milánskému AC za Balotelliho 16 miliónů liber, přičemž hráč si přijde týdně na 80 tisíc liber. O dalších 40 tisíc liber se může jeho gáže zvýšit, pokud se vyvaruje excesů a výstřelků, jimiž je proslulý, a jeho výkonnost bude odpovídat představám Rodgerse a Liverpoolu.

Sturridge nemá z příchodu Balotelliho sebemenší obavy, i když pravdou je, že se Suárezem si v některých obdobích společného působení v Liverpoolu do oka dvakrát nepadli.

„Pokud jste top hráčem s těmi nejvyššími ambicemi, chcete kolem sebe samo sebou top fotbalisty. Balotelli nám může pomoci," nechal se slyšet čtyřiadvacetiletý Daniel Sturridge.

„Potřebuji oba, aby po odchodu Suáreze konkurence v útoku narostla. A také proto, že Daniel byl v uplynulé sezóně po mnoho týdnů zraněný a scházel nám, takže musím mít připravené i další varianty," vysvětloval kouč Liverpoolu před dnešní cestou na stadión mistrovského Manchesteru City.

I Balotelli by se měl objevit na stadiónu, kde při premiérovém působení v anglické lize hrával. Do zápasu však ještě samozřejmě nezasáhne.

Reklama

Související témata: