Hlavní obsah

Zapíše se jako čtvrtý hráč do historie! Kluivert přestupem do Anglie dosáhne zajímavé mety

Nizozemský fotbalista Justin Kluivert přestoupil z AS Řím do Bournemouthu, a pokud za patnáctý tým anglické Premier League v nové sezoně nastoupí, bude mít jako teprve čtvrtý hráč na kontě starty ve všech pěti nejvýznamnějších evropských ligách. Syn někdejší hvězdy "Oranjes" Patricka Kluiverta už v rámci hostování z týmu účastníka Serie A působil v bundeslize (Lipsko), Ligue 1 (Nice) a naposledy v La Lize (Valencie).

Foto: Pablo Morano, Reuters

Justin Kluivert (vlevo), na snímku ještě v dresu Valencie, dosáhl zajímavé mety.

Článek

Do Bournemouthu bývalý hráč Ajaxu Amsterodam Kluivert přestoupil podle odhadu médií za 11 milionů eur (zhruba 260 milionů korun). Stal se první posilou týmu, který povede v novém ročníku španělský kouč Andoni Iraola, délku smlouvy klub neoznámil. V minulé sezoně dvojnásobný reprezentant odehrál za Valencii 29 utkání a vstřelil osm gólů.

V nejvyšších soutěžích Německa, Anglie, Itálie, Španělska a Francie strávili část svých kariér dosud jen Rumun Florin Raducioiu, Dán Christian Poulsen a Černohorec Stevan Jovetič.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.