Hlavní obsah

Zápas mezi Leicesterem a Tottenhamem se kvůli šíření koronaviru v domácím týmu neuskuteční

Aktualizováno

Čtvrteční zápas anglické fotbalové ligy mezi Leicesterem a Tottenhamem se kvůli rozšíření nákazy koronavirem v domácím týmu neuskuteční. O víkendu se ze stejného důvodu nebude hrát pět dalších zápasů včetně duelu Manchesteru United s Brightonem. Celkem bylo za poslední dobu v Premier League kvůli onemocnění covid-19 odloženo už devět zápasů.

Foto: Peter Powell, Reuters

Manažer Leiceseru Brendan Rodgers

Článek

Představitelé Leicesteru se snažili utkání přeložit již dříve, neboť podle trenéra Brendana Rodgerse mají kvůli koronaviru a zranění mimo hru devět hráčů. Vedení ligy ale termín duelu přesunout nechtělo, za což si od kouče Lišek vysloužilo kritiku.

Pro Tottenham mělo jít o první zápas po skončení karantény. Londýnský celek musel kvůli koronaviru vynechat předchozí utkání v Evropské konferenční lize proti Rennes i ligový duel s Brightonem. Trenér Antonio Conte má podle svých slov k dispozici stále jen 16 trénujících fotbalistů včetně několika mladíků.

Manchester United musí kvůli covidu-19 odložit už druhý zápas. V úterý nemohl odehrát duel na hřišti Brentfordu, nelepšící situace si nyní vyžádá i odklad sobotního domácího utkání s Brightonem. "Vzhledem k počtu hráčů a členů realizačního týmu v izolaci kvůli koronaviru jsme neměli jinou možnost, než požádat o změnu termínu," uvedl klub z Old Trafford. Podle informací médií měli United na zápas s Brentfordem k dispozici jen devět hráčů áčka, pro sobotní duel jich zůstalo jen sedm.

Další odklady si vyžádalo pokračující šíření nákazy v týmech Brentfordu, Watfordu a Norwich City. Ze sobotního programu tak vypadnou i duely Southampton - Brentford, Watford - Crystal Palace a West Ham - Norwich City. Leicester nebude hrát ani v neděli proti Evertonu.

V Premier League byla kvůli covidu-19 odloženo také středeční utkání Watfordu s Burnley. Vedení soutěže v reakci zpřísnilo hygienická opatření a zvýšilo frekvenci testování.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články