Hlavní obsah

Zatím žádné dobré zprávy. Luton zveřejnil první komentář po zástavě srdce svého kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán Lutonu Town Tom Lockyer dle posledních informací zůstává v nemocnici. Devětadvacetiletý fotbalový obránce zkolaboval po zástavě srdce během sobotního utkání Premier League. Klub se poprvé vyjádřil k jeho zdravotnímu stavu a učinil tak bez bližších podrobností. Jejich kapitán je v péči lékařů a při vědomí, stále ale prochází testy a čeká se na výsledky.

Foto: Steven Paston, ČTK/AP

Kapitán Lutonu Town Tom Lockyer dostává první pomoc po zástavě srdce.

Článek

Lockyer se během utkání bez cizího zavinění skácel k zemi. Lékaři ho ošetřovali přes deset minut. Z tribun se několikrát ozval potlesk a skandování Lockyerova jména. A když opouštěl hřiště na nosítkách, celá aréna aplaudovala vestoje.

Klub se k Lockyerově stavu vyjádřil prostřednictvím sociálních sítí. „Náš kapitán Tom Lockyer zůstává v nemocnici po zástavě srdce, kterou utrpěl včera na hřišti v Bournemouthu. Chápeme, že fanoušci o něj mají obavy a je o jeho stav rozšířený zájem médií,“ píše se v prohlášení.

Podrobnější informace klub zatím nesdělil, přislíbil ale, že tak ve správný čas učiní. „Tom stále podstupuje testy a skenování a čeká na výsledky. Poté budou stanoveny další kroky k jeho uzdravení. V tuto chvíli nemůžeme poskytnout průběžný komentář k jeho situaci… Všichni chceme pro Toma, jeho partnerku Taylor a celou rodinu Lockyerových to nejlepší a zdvořile žádáme, aby bylo v této těžké době respektováno jeho i jejich soukromí,“ píší zástupci Lutonu.

Lockyer se skácel k zemi v 60. minutě duelu 17. kola. Otřesení fotbalisté se po resuscitaci rozhodli v utkání nepokračovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.