Hlavní obsah

Al-Hilál koupil po Neymarovi do útoku ještě Mitroviče za 1,4 miliardy korun

K nové hvězdné posile Brazilci Neymarovi získal saúdskoarabský al-Hilál do útoku ještě srbského fotbalistu Aleksandara Mitroviče z Fulhamu. Londýnský celek za osmadvacetiletého hráče podle BBC obdrží kolem 50 milionů liber (1,4 miliardy korun). Fulham uvedl, že jde o rekordní přestup v klubové historii.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Novou akvizicí Al-Hilálu bude srbský útočník Aleksandar Mitrovič.

Článek

"Klub nerad přijal vylepšenou nabídku, protože hráč dával neustále najevo své přání odejít," oznámil Fulham na svém webu.

Mitrovič působil v klubu pět a půl roku a třikrát mu pomohl vybojovat postup do Premier League. Čtyřikrát byl nejlepším střelcem týmu v sezoně. V uplynulém ročníku anglické ligy přispěl 14 góly k desátému místu. Za srbskou reprezentaci odehrál bývalý útočník Newcastlu či Anderlechtu 81 utkání a dal 52 branek.

Nejdražší fotbalista historie Neymar přišel v tomto týdnu do al-Hilálu z Paris St. Germain za 90 milionů eur (2,16 miliardy korun), což je rekord saúdskoarabské ligy. Al-Hilál je s 66 trofejemi nejúspěšnějším asijským klubem. Během nynější vlny příchodů hráčů z evropských soutěží získal také Brazilce Malcolma z Petrohradu či brankáře Jasína Bunúa ze Sevilly.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.