Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka získali posily, z Baníku přicházejí Šašinka a Holzer

Fotbalisté Slovácka získali dvě posily, z Baníku Ostrava přicházejí Ondřej Šašinka a Daniel Holzer. Šašinka se do čtvrtého týmu uplynulé sezony nejvyšší soutěže vrací po necelých dvou letech a podepsal roční hostování s opcí. S Holzerem se moravský klub domluvil na podmínkách přestupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer ještě v dresu Baníku Ostrava během utkání na Slavii.

Článek

"Zásadní bylo, že oba hráče znám," řekl na oficiálních stránkách klubu trenér Martin Svědík. "Ondra Šašinka tady působil, takže ho znají v klubu, kluci i realizační tým. Dana Holzera pak znám z doby, kdy jsem působil v Baníku. U obou hráčů jsou stejné jmenovatele, kdy v minulosti prokazovali svůj potenciál, a my se budeme u obou hráčů snažit, aby se vrátili na ty výkony, kterými se v minulosti prezentovali. Náš úkol je jasný, vyždímat z hráčů maximum," prohlásil Svědík.

Třiadvacetiletý Šašinka odehrál v nejvyšší soutěži 97 zápasů a zaznamenal 10 branek. Z toho pět jich dal při svých 16 startech právě ve Slovácku, kde působil na podzim 2019. O dva roky starší záložník Holzer dosud nasbíral 190 ligových utkání a 11 gólů.

"Oba se stále řadí mezi mladé hráče, v součtu však zároveň představují bezmála 300 startů v nejvyšší české soutěži. Byli dlouhodobě v hledáčku Martina Svědíka a právě sportovní vize, atraktivní herní projev týmu a v neposlední řadě možnost startu v evropských pohárech byly pro jejich rozhodnutí zásadní. Oba budou pro Slovácko nepochybně přínosem, mohou týmu okamžitě pomoci," uvedl Viktor Kolář ze zastupující agentury Sport Invest.

Vedle nejvyšší české soutěže se Slovácko také v červenci zúčastní nově vzniklé Evropské konferenční ligy, kde ve 2. předkole narazí na Lokomotiv Plovdiv. Dosud hrálo na evropské scéně jen někdejší letní Pohár Intertoto, v němž se naposledy představilo před 18 lety.

Reklama

Související témata: